Andeko
Image default
Electronica en Computers

Dit kan een PCB bedrijf voor je betekenen

Het is een feit dat deskundigen ons leven een stuk gemakkelijker kunnen maken als we ervoor kiezen gebruik te maken van hun diensten. Neem bijvoorbeeld een PCB bedrijf. Niet alleen blinken deze bedrijven uit in het bouwen van printplaten, maar ze hebben ook een grote expertise als het gaat om het sourcen van onderdelen en materialen voor PCBs. Hier is wat informatie over PCB contract manufacturing bedrijf supply chain expertise.

PCB contract manufacturing bedrijf Supply Chain expertise

PCB bedrijven krijgen de klus geklaard door gebruik te maken van in-house experts voor verschillende taken:

Component ingenieurs

Om ervoor te zorgen dat de printplaat zal functioneren zoals-built, PCB CMs gebruiken hun component ingenieurs om de bill of materials te herzien voordat het bord wordt gebouwd. Deze experts kunnen aanbevelingen doen voor wijzigingen aan onderdelen en het ontwerp om de prestaties van de printplaat en de produceerbaarheid te verbeteren.

Inkoopagenten

De PCB CM zal ook inkoop specialisten in dienst hebben die het netwerk van printplaat componenten en materialen begrijpen. Deze experts zullen de beste prijzen en levering schema’s vinden voor de onderdelen die u nodig hebt voor uw ontwerp om ervoor te zorgen dat er geen productie vertragingen zijn.

Toeleveringsketen netwerken

Er zijn veel verschillende opties voor het kopen van componenten en materialen om een printplaat te bouwen, en een PCB CM zal een rijk netwerk van leveranciers hebben gecultiveerd. Met behulp van verschillende software tools om updates van onderdelen en informatie over componenten te krijgen, zal de CM de beste opties vinden bij fabrikanten, distributeurs en makelaars binnen zijn toeleverings netwerk.

Kwaliteitsgarantie

Een PCB CM zal ook een grondig proces hebben voor het valideren van onderdelen en inkomende inspecties om ervoor te zorgen dat uw printplaat wordt gebouwd met alleen de beste componenten en materialen.

Zonder een hoog niveau van expertise, kunnen contract fabrikanten worden blootgesteld aan de supply chain problemen die problemen veroorzaken voor fabrikanten van elektronica over de hele wereld. We zullen nu een aantal van deze problemen bekijken.

Te vermijden problemen met de toeleveringsketen

Fabrikanten van originele apparatuur voor elektronica hebben de laatste tijd te kampen met twee grote problemen in de toeleveringsketen: een wereldwijd tekort aan onderdelen en een sterke toename van nagemaakte onderdelen.

Tekorten aan onderdelen

Het huidige wereldwijde tekort aan onderdelen is verwoestend geweest voor PCB-fabrikanten. De markteisen voor onderdelen zijn drastisch veranderd na de COVID-19 pandemie, en halfgeleiders fabrieken hebben hun productie aangepast. Daarna keerden achterblijvende markten, zoals de auto-industrie, onverwacht terug naar hun eerdere gebruiksniveaus en konden de halfgeleiderfabrikanten de vraag niet bijbenen. Totdat nieuwe productiefaciliteiten beschikbaar zijn om de extra lading op te vangen, zal de elektronica-industrie het moeten doen met een tekort aan onderdelen.

Vervalste onderdelen

Vervalste onderdelen zijn altijd al een probleem geweest in de elektronica-industrie. Vervalsers veranderen onderdelen om duurdere versies te lijken zonder de bijbehorende prestatiespecificaties of passen oudere onderdelen aan om ze als nieuwe te verkopen. Het is dan ook geen verrassing dat het tekort aan halfgeleiders een piek in deze vervalsingen heeft veroorzaakt, waardoor kritieke printplaten met onderbrekingen of zelfs helemaal niet meer werken.

Het bestrijden van deze problemen is waar de expertise van een lokale PCB contract fabrikant zijn vruchten kan afwerpen. Met hun netwerken van leveranciers, hebben CM’s verschillende verkooppunten om naar onderdelen te zoeken of alternatieven aan te bevelen als die niet beschikbaar zijn. CM’s hebben ook de opleiding om twijfelachtige leveranciers op te sporen om namaak onderdelen te vermijden, en hun inspectie- en validatieprocessen zullen zorgen voor echte componenten. Lees hier meer over volledige PCB service.

http://confed.eu