Andeko
Vakantie

De Trans Siberië Express is uniek

De Trans Siberië Express is waarschijnlijk één van de meest legendarische trein ritten ooit. Er zijn verschillende romans over geschreven en ook verschillende Hollywood producten hebben zich over deze treinreis gebogen. Het is een trein rit die je van West- naar Oost Rusland brengt. Van Moskou naar Vladivostok om precies te zijn. Met een afstand van 9288 kilometer is het de langste treinreis ter wereld. Je kan je natuurlijk voorstellen dat je in bijna 10.000 kilometer een heleboel verschillende soorten landschappen en omstandigheden te zien krijgt.

Het plan werd bedacht door Alexander de 3e in het jaar 1891. Nog in hetzelfde jaar zijn ze begonnen met het uitvoeren van dit project. De naam van Alexander staat nog steeds in verbinding met de Trans Siberië Express. Het aanleggen van de rails heeft ongeveer 25 jaar geduurd en het kwam dus tot zijn einde in 1916. Het laatste stukje van de puzzel werd gelegd over de Amur rivier bij Khabarov.

Er zijn overigens drie verschillende soorten mogelijk. Je kan er ook nog voor kiezen om hierna door te reizen naar Mongolië of China. Wanneer je van plan bent om deze reis te doen is het aan te bevelen om gebruik te maken van een reisorganisatie zoals shoestring. Alle informatie over de reis en de shoestring ervaringen kun je lezen op hun website. 

De treinen zijn van een goede kwaliteit en hebben iets weg van Europese slaaptreinen. Er zijn verschillende soorten treinen die zich over het traject bewegen. De duurdere reizen zijn ook de snelle treinen die voorzien zijn van luxe. De trein kan tot ongeveer 30 wagons lang zijn en het is dus aan te raden om ruim van te voren je op het perron te melden. 

Hoewel het mogelijk is om het hele jaar met de Trans Siberië Express te reizen. Je kan het best reizen in het voor- of najaar.

https://www.dalreizen.nl/

Gerelateerde artikelen

Plekken in Milaan waar je nog nooit van gehoord hebt

Op naar de zon

Prachtig vakantiehuis in Le Marche, Italië