Andeko
Vakantie

De Provence, leven als God in Frankrijk

Sinds jaar en dag is Frankrijk één van de populairste vakantielanden van Europa. De aanwezigheid van de prachtige Provence regio heeft daar ongetwijfeld haar steentje aan bijgedragen. Hier is het namelijk pas echt leven als God in Frankrijk. Voor deze regio geldt dat ze werkelijk alles heeft om het jou naar de zin te maken. Je treft hier niet alleen prachtige stadjes en dorpjes aan, daarnaast kan je hier ook genieten in één van de verschillende badplaatsen. Tel daar ook nog eens de lekkere Franse keuken bij op en natuurlijk de heerlijke wijnen en Champagnes die hier worden geserveerd en het mag duidelijk zijn dat deze regio een absolute aanrader is om te bezoeken voor elke levensgenieter.

Een eerste kennismaking met de Provence

Provence-Alpes-Côte d’Azur, zoals de regio voluit heet bevindt zich in het diepe zuiden van het land, meer bepaald aan de Middellandse Zee. In het westen grenst de regio aan Languedoc-Roussillon terwijl in het noorden de Rhône-Alpes regio is terug te vinden. Voor de Italiaanse grens geldt dat ze is terug te vinden ten oosten van de Provence. Eén van de belangrijkste redenen om een bezoek te brengen aan deze omgeving is ongetwijfeld de overweldigend mooie natuur. Dit bewijzen onder meer de Gorges de Verdon, een behoorlijk spectaculaire kloof waar de rivier de Verdon doorheen stroomt. Voor natuurliefhebbers geldt dat ze toch zeker één keer in hun leven kennis zouden moeten maken met al het moois dat deze overweldigende regio te bieden heeft. Dat is echter niet alles.

Maak kennis met enkele prachtige historische steden in de Provence

Wie de Provence zegt denkt natuurlijk meteen aan de vele luxueuze badplaatsen die daar terug te vinden zijn. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk zo dat er ook menig aantal historische, toeristische steden zijn gelegen. Enkele bekende steden die een bezoek waard zijn, zijn:

  • Avignon;
  • Orange;
  • Antibes;

Uiteraard zijn er ook nog heel wat andere kleinere steden die je kennis laten maken met een geheel ander karakter van deze streek. Ben jij eerder iemand  die ervan houdt om een bezoek te brengen aan een badplaats? Ook dat is uiteraard een mogelijkheid in het zuiden van Frankrijk. Wat dit betreft zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan plaatsen als Nice en Cannes, maar wat ook te denken van het bijzondere Saint-Tropez? De prachtige steden en badplaatsen liggen hier werkelijk voor het uitkiezen.

Breng eens een bezoekje aan de Mont Ventoux!

De Mont Ventoux is met haar 1912 meter de hoogste berg van de Provence. De berg is gelegen ten noorden van de stad Carpentras en is uiteraard een absoluut begrip onder wielerliefhebbers. Voor heel wat amateurwielrenners geldt dat ze er eveneens zo nu en dan voor kiezen om een bezoek te brengen aan deze plaats. Heb je helemaal niets met wielrennen? Ook in dat geval zal je kunnen vaststellen dat deze locatie bezoeken zeker de nodige voordelen met zich mee zal brengen. De omgeving is namelijk mooi om in te vertoeven en bovendien beschik je vanaf de top van de berg over een prachtig uitzicht op dit deel van Frankrijk… althans wanneer het weer het toelaat.

 

Gerelateerde artikelen

Op naar de zon

Uitgaan in Bulgarije

Plekken in Milaan waar je nog nooit van gehoord hebt