Andeko
Image default
Hobby en vrije tijd

Vissen in het buitenland

Vissen in het buitenland

Voor veel visgidsen is Nederland een prima land om hun vak uit te oefenen; Nederland is rijk aan wateren en er kunnen verschillende soorten vis gevangen worden. Soms neemt een visgids zijn groep zelfs mee naar het buitenland! Er zijn echter ook gidsen wier voorkeur uitgaan naar landen als Frankrijk en Zweden.

Vissen in het buitenland: Frankrijk

Geniet van het unieke Franse landschap en vang ook nog eens een lekker visje. Klinkt dat niet ideaal wanneer het om vissen in het buitenland gaat? U kunt in Frankrijk diverse zoetwatervissen vangen, maar ook zeevissen mogen niet ontbreken uit uw vangst. Vang eens een tonijn, of een zeepaling. Allemaal prachtige vissen die u kunt vangen in Frankrijk.

Vissen in het buitenland: Zweden

Zweden is niet alleen een prachtig land met mooie uitzichten, maar ook een land wat rijk is aan vis. U kunt er zo’n 37 verschillende soorten vis vangen, zowel gewone als edele vissen. Vissen die u kunt vangen in Zweden zijn onder andere de snoek, snoekbaars en baars, maar u kunt hier ook zalm en forel vangen. Er is niet echt een visseizoen in Zweden, want Zweden heeft veel verschillende landschappen en klimaten. Doorgaans kunt u het hele jaar lang vissen. Vissen in het buitenland, vooral in Zweden, is een mooie ervaring voor zowel jong als oud.

Wat moet ik meenemen?

Helemaal niks! Tenzij u een koffer met kleren en misschien een mooi boek meetelt. De visgids brengt namelijk zelf al een aantal hengels en verschillende soorten aas mee. U kunt het zelfs zo opstellen dat overnachting en eten ook geregeld wordt door de visgids. Zo wordt vissen in het buitenland wel heel aantrekkelijk, vindt u dat ook niet?

Hoe lang kan ik vissen in het buitenland?

U bepaald zelf hoe lang u met een visgids gaat vissen in het buitenland, maar over het algemeen gaat het om een 7-daagse trip naar Frankrijk of een 9-daagse reis naar Zweden. In beide gevallen kan er dan minstens vijf dagen lang gevist worden op water waar veel vissen in te vinden zijn. Het ligt dus helemaal aan u hoe lang u weg gaat en of u ook nog een paar dagen “vrije tijd” wilt in het buitenland om andere dingen te doen dan vissen. Het is ook belangrijk om even te vermelden dat u bepaald waar u en de visgids vertrekken en weer aankomen in Nederland. U hoeft dus niet heel lang in de auto te zitten om weer terug naar huis te rijden, want uw visgids kan u lekker dicht bij huis uit laten stappen.

Heb ik een visvergunning nodig?

Ja! Voor vissen in het buitenland kan het zijn dat u een visvergunning nodig heeft. Deze vergunning kunt u verkrijgen bij de lokale VVV in Frankrijk of Zweden. Sommige visgidsen kunnen aan u een vergunning verkopen, maar dat moet u dan maar even overleggen met u w gids. Het is illegaal om te vissen zonder vergunning, of we het nu hebben over vissen in het buitenland of vissen in ons koude kikkerlandje.