Andeko
Image default
Hobby en vrije tijd

De laatste ontwikkelingen van de 3d pen

De 3d pen heeft na enige jaren van onbekendheid steeds meer aan populariteit gewonnen. Na de introductie op de Amerikaanse markt waarbij de doodler pen als eerste zijn intrede deed en enorm populair is geworden hebben we nu een enorm aanbod. Er zijn enorm veel nieuwe 3d pennen op de Nederlandse markt verschenen en we kunnen zien dat de pen ook enorm is geëvolueerd. De laatste ontwikkelingen zullen we in dit artikel proberen duidelijk te maken waardoor je ook een goede keuze kunt maken voor een geschikt model.

De 3d pen wordt steeds dunner

Een van de verbeteringen van de 3d pen is dat de modellen steeds dunner worden. Nu is dit niet zomaar een aandachtspunt of een aspect voor design. Nee het is gewoon veel prettiger tekenen wanneer de pen ook dunner is. De laatste ontwikkelingen hebben het mogelijk gemaakt de pennen dunner te maken en het binnenwerk dusdanig te verbeteren zodat er ook minder snel verstoppingen plaatsvinden. We merken bovendien dat dunnere modellen ook vaak zijn uitgerust met een lcd display. Het display geeft de mogelijkheid om de verwarming van het filament via de noozle op temperatuur optimaal in te stellen. Omdat de modellen semi of zelfs al volautomatische doorvoer kennen is het gebruiksgemak sterk verbetert.

Waar bestel je nu een geschikt model

Omdat er momenteel al vijf verschillende generaties zijn van 3d pennen hebben wij bij 3d penclub een overzicht gemaakt van de modellen die beschikbaar zijn. We zien hier behoorlijke verschillen in functionaliteit en bovendien ook vaak veel onbekende merken. Het is zeker belangrijk om de aanbieder van de pennen goed te beoordelen. Naast garantie voorwaarden moeten de pennen een certificaat hebben om problemen te voorkomen. Omdat er veel imitatie modellen zijn is het dus belangrijk en ook veiliger om een goede leverancier en merk te vinden. Bekijk gerust op de website van de verschillende pennen.