Andeko
Image default
Hobby en vrije tijd

Skateboard kopen

Bij een skateboard kopen is het verstandig om een bekend merk te kiezen. Deze hebben doorgaans een hogere kwaliteit. De meest bekende merken zijn meestal duurzamer, maar ze zijn ook flexibeler en veel nauwkeuriger dan mindere merken. Dit betekent dat het gemakkelijker zal zijn om je skateboard op een precieze manier te besturen. De belasting van het skateboard is van vitaal belang. Het gewicht van een te zware skateboard kan het jou namelijk moeilijk maken om in de lucht te klimmen tijdens stunts, maar ze zijn meestal meer geschikt om te slijpen omdat ze duurzamer en stabieler zijn. Een Skateboard kopen is namelijk niet zo makkelijk, het heeft met verschillende aspecten te maken

 

Skateboard deck

De kwaliteit van een skateboard varieert meestal met de houtsoort waarvan het is gemaakt. Esdoorn is een van de sterkste houtsoorten, waardoor het ideaal is voor ruw gebruik. Als je een kleinere voet hebt rond maat 35-40 moet je een deck kiezen met een breedte van 7,25-7,8 inch. Als je een grotere voet hebt maat 40-45 dan moet je er een kiezen die 7,8-9 inch breed is of groter. Als de maat van uw schoen groter is dan 45, dan is het aan te bevelen een dek te kiezen dat minimaal 7,8 inch breed is. Anders is het voor jou niet mogelijk om de bepaalde tricks uit te voeren.

 

Waar heeft het nog meer mee te maken?

Waar waar moet je nog meer rekening mee houden wanneer je van plan bent om een skateboard te kopen? Het type board dat je kiest moet gebaseerd zijn op het soort activiteit waar je van plan bent het board voor te gebruiken. Longboards zijn geweldig voor carven of cruisen en klassieke skateboards zijn ontworpen om te worden gebruikt voor trucs, stunts, en ramps voor skates.

Het klassieke/cruiser board is een samensmelting van beide. Ze zijn eenvoudig te bedienen en zijn perfect voor skaten in stedelijke gebieden, maar ze kunnen niet worden gebruikt om ramps of stunts te maken.

 

https://kidsbikes.nl/skateboards