Andeko
Banen en opleidingen

Solliciteren? Een outplacementbureau helpt!

Of het nou van belang is voor de functie die je wilt of niet, vroeg of laat moeten velen van ons zich er toch aan wagen: het schrijven van een sollicitatie- of motivatiebrief. Ouderwets? Achterhaald? “Misschien, maar zolang het gevraagd wordt kunnen we ons maar beter focussen op de ins- en outs van een goede motivatiebrief”, aldus Rein Reddingius van Werkcontact Outplacement.

Er zijn veel voorbeelden online te vinden, maar met het overnemen van een voorbeeldbrief zal je jezelf niet onderscheiden van de rest. Dus hoe zorg je dat jouw motivatie opvalt? Hier volgen 5 tips  om je op weg te helpen:

1.    Zorg voor een pakkend begin en een krachtig einde. Een goed begin zorgt er voor dat de lezer nieuwsgierig wordt naar de rest van je brief. Benoem bijvoorbeeld iets uit de actualiteiten dat relevant is voor de organisatie en kom hier aan het einde op terug.

2.    Benoem waarom je juist bij dit bedrijf wil werken en in waarom in deze functie. Een recruiter wil lezen wat de reden is dat je juist hierop solliciteert en niet op een van de vele andere organisaties en vacatures.

3.    Leg de link waarom jij binnen de organisatie zou passen en waarom jij geschikt bent voor deze functie. Lees de vacature goed en kijk wat er gevraagd wordt. Benoem kwaliteiten die aansluiten op de vacature, maar neem niet alles letterlijk over.

4.    Gebruik zo veel mogelijk actief taalgebruik in de plaats van passief taalgebruik. Passief taalgebruik: in mijn werk als web redacteur was ik onder andere verantwoordelijk voor het schrijven van webteksten. Actief taalgebruik: Als web redacteur schreef ik onder andere de webteksten.

5.    Zorg er voor dat je motivatiebrief niet te lang wordt. Een heel A4 vol met tekst is te veel om te lezen voor een recruiter. Houd het kort en krachtig. Vertel alleen de belangrijkste zaken en benoem geen dingen die ook al in je CV terug te lezen zijn.

Het schrijven van een goede motivatiebrief is voor mensen vaak een lastige opgave. Veel outplacementbureaus besteden daarom aandacht aan het op weg helpen van werkzoekenden. Want zeker wanneer er velen kandidaten voor een functie zijn, kan een prikkelende motivatie net de doorslag zijn voor een uitnodiging voor gesprek en kan hulp van een outplacementbureau uitkomst bieden.

https://www.outplacementverzekering.nl

Gerelateerde artikelen

HR Officer/personeelsplanner (3/5e)

Vrachtwagenchauffeur C of CE distributie

Studies verbeteren