Andeko
Image default
Zakelijke dienstverlening

Lekker Thuis in zee met Frigo

Sinds 1 november is de Frigo Group een belangrijke logistieke partner van Lekker Thuis Maaltijdservice. De 75 maaltijden in het assortiment liggen voortaan op voorraad in het vrieshuis van Frigo Nieuw-Vennep, dat dagelijks ook het orderpicken verzorgt. Frigo Group Logistics neemt een deel van het transport voor zijn rekening.

Volgens operationeel manager Paul Keesom richt Lekker Thuis zich sinds de start in 2005 op het groeiende aantal ouderen dat zelfstandig thuis woont. “Ze kunnen of willen niet meer iedere dag boodschappen doen en/of koken. Lekker Thuis is dan een goed, gezond, makkelijk en betaalbaar alternatief. De maaltijden worden in België bereid, vriesvers ingevroren en vervolgens door de geconditioneerde vrachtwagens van Frigo Group Logistics naar Nieuw-Vennep getransporteerd.”

Logistieke uitdaging

Daar verzorgen Frigo-medewerkers vijf dagen per week het orderpicken. Keesom: “Dankzij het WMS waar Frigo gebruik van maakt, wordt bij het vullen van de pallets met maaltijddozen al rekening gehouden met de routes die onze chauffeurs gaan rijden. De maaltijddozen kunnen vervolgens in één keer in de goede volgorde in de bestelbussen worden geplaatst.”

Volgens de operationeel manager heeft Lekker Thuis heel bewust voor de Frigo Group gekozen. “Er zijn vrieshuizen genoeg, maar we zochten een logistieke partner die zich onderscheidt op het gebied van service, kwaliteit en continuïteit. Lekker Thuis is inmiddels goed voor 450.000 vriesverse maaltijden per jaar. Het is een enorme logistieke uitdaging om die allemaal op tijd bij de mensen thuis te krijgen, vijf dagen per week en 52 weken per jaar. Bij het transport, de opslag en het orderpicken moeten we blind kunnen varen op Frigo. En dat doen we, naar volle tevredenheid.”