Andeko

nov 16, 2020 Vervoer en transport

Tips om veilig te verhuizen

Tips om veilig te verhuizen

Veilig verhuizen kan moeilijker zijn dan je denkt. Dit komt, omdat er tijdens het verhuizen nogal wat problemen kunnen ontstaan. Er zijn veel verschillende factoren die hier bijdrage aan leveren. Denk bijvoorbeeld aan het tillen van zware objecten of objecten met een scherpe rand. Dit zijn slechts 2 van de vele ‘gevaren’ die bij het verhuizen op de loer liggen. In dit artikel een aantal tips om veilig te verhuizen.

Probeer niet alles in 1 doos te stoppen

Deze tip lijkt misschien erg voor de hand liggend, maar niets is minder waar. Er zijn namelijk erg veel mensen die tijdens het verhuizen zoveel mogelijk in een doos proberen te proppen. Dit brengt een aantal gevaren met zich mee. Zo kan het ervoor zorgen dat de doos zo zwaar wordt dat de doos de inhoud niet meer aankan. Hierdoor scheurt de doos en vallen alle kostbare spullen op de grond. Een ander gevaar van verhuisdozen te zwaar inpakken is dat het voor een aantal fysieke problemen kan zorgen. Er is namelijk een maximumgewicht wat verantwoord is om in de dozen te stoppen. Als je er meer instopt kan het leiden tot spanning in de gewrichten en spieren.

Probeer goed te tillen

Buiten het verantwoord omgaan met het maximumgewicht is het ook van belang de juiste techniek te gebruiken bij het tillen. De meeste mensen gebruiken namelijk een verkeerde techniek en dit kan leiden tot blessures. De juiste tiltechniek werkt doormiddel van het zo stabiel houden van het lichaam. Ga zo dicht mogelijk bij het zware voorwerp staan. Hou de wervelkolom zo neutraal mogelijk, ofwel hou een rechte rug. Hou ook je schouders omlaag getrokken. Het belangrijkste is om vanuit de benen te tillen. Hiervoor moet je door je knieën gaan om het product op te pakken (squat houding). Kom dan omhoog met een rechte rug door de knieën te strekken. Als je wilt draaien doe dat dan eerst met de heupen in plaats van de voeten.

Naast de juiste techniek gebruiken bij het tillen moet je nog ergens anders op letten tijdens het tillen. Zorg ervoor dat je nooit teveel gewicht pakt. Vaak wordt verhuizen een soort wedstrijdje van wie het zwaarste object op kan pakken. Verhuizen is echter geen powerlifting competitie. Pak dus altijd een gewicht, waarvan je weet dat je het aankunt. 

Gebruik een hondje

Misschien zullen vele hier raar van opkijken. Met een hondje wordt echter niet een echt hondje bedoelt. Een hondje is namelijk een tool die het verhuizen een stuk makkelijker kan maken. Een hondje is een plankje met 4 wielen eronder die onafhankelijk kunnen bewegen. Een hondje kan het verplaatsen van zware spullen erg eenvoudig maken. Door het zware item op het hondje te plaatsen is het een stuk eenvoudiger om deze te vervoeren.

Verhuislift

Een ander item waar je van gebruik kunt maken is een verhuislift. Een verhuislift is een soort hoogwerker, waar je zware spullen op kunt plaatsen. De verhuislift kan deze spullen tot grote hoogte vervoeren. Dit is bijvoorbeeld erg fijn als je verhuist naar een appartement, flatgebouw of een huis met veel verdiepingen. Zware spullen kunnen namelijk niet eenvoudig naar boven worden gebracht door smalle trappengangen of liften. Een verhuislift kan je hierbij helpen door de spullen via buiten naar boven te brengen. De spullen kunnen vervolgens via een balkon, deur of raam naar binnen worden gebracht.

Ga je binnenkort verhuizen en wil je graag een betrouwbaar verhuisbedrijf inschakelen? Bezoek dan nu deze website. Bij Keurmerk Verhuizer vind je betrouwbaarheid voor een scherpe prijs.

https://www.keurmerkverhuizer.nl/