Andeko
Image default
Tuin en buitenleven

Vacature groen

Lijkt het je leuk om in de natuur te werken? In dat geval raden wij je aan om op een vacature groen te solliciteren. Er zijn verschillende redenen om van baan te wisselen. Misschien haal jij geen voldoening meer uit je huidige werk. Het kan uiteraard ook zijn dat je contract binnenkort afloopt. Of je bent net klaar met je opleiding. Werken in het groen kent in ieder geval veel voordelen. In deze tekst gaan wij wat dieper op de verschillende voordelen in. Daarna geven wij enkele tips voor solliciteren.

 

Divers werk

Het is natuurlijk niet leuk om altijd hetzelfde te werk te doen. Veel mensen doen dit wel en dit kan je emotioneel afvlakken. Bij werken in het groen is dat gelukkig niet het geval. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als hovenier. In dat geval kom je bij allerlei verschillende mensen langs. Dit is niet alleen hartstikke leuk, maar het is ook nog eens goed voor je sociale skills.

 

Het is rustgevend

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het bijzonder rustgevend is om in de natuur te werken. Dit is ook wel logisch te noemen, want daar ligt onze oorsprong. Uiteraard zijn we als mensheid geciviliseerd, maar sommige dingen blijven toch hangen. Sommige mensen vinden werken in de tuin heel leuk en doen dit als hobby. Als je solliciteert op een vacature groen, dan kun je ook nog eens geld verdienen. Wat is er nu mooier dan dat?

 

Sollicitatietips

Heb je een ideale vacature gevonden? In dat geval moet je natuurlijk solliciteren. Op een aantrekkelijke vacature solliciteren doorgaans heel veel mensen. Daarom is het belangrijk om op te vallen. Hieronder geven we kort enkele tips, zodat je zeker weet dat dit gaat lukken.

 

– Val met de deur in huis

Vaak moet je een sollicitatiebrief schrijven voor een vacature. Een recruiter krijgt uiteraard veel sollicitatiebrieven te zien en om die reden is het ook echt belangrijk om op te vallen met je brief. Doe dit door gelijk met de deur in huis te vallen. De eerste alinea van de brief is het belangrijkst. Daar kun je namelijk de interesse wekken.

 

– Wees authentieke

Ben je uitgenodigd voor een gesprek? In dat geval willen we je eerst van harte feliciteren. Dat betekent namelijk dat ze interesse in je hebben. Veel mensen zijn zenuwachtig voor het sollicitatiegesprek. Dit is gelukkig nergens voor nodig. We raden je aan om authentiek te zijn. Het is niet erg om je zenuwen te tonen.

In deze tekst hebben wij eerst voordelen van werken in het groen besproken. Daarna hebben we enkele sollicitatietips omtrent vacature groen gegeven. Zo maak je immers meer kans op de baan.