Andeko
Image default
Woningen

Prachtige wandtekeningen die je zeker moet overwegen

Heb je er ooit al aan gedacht om een wandtekening in je interieur te verwerken? Dat is zeker een goede idee, want met deze vorm van decoratie werk je je inrichting prachtig af! Natuurlijk is het niet altijd gemakkelijk om de beste wandtekening te vinden – en dat heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat er ongelofelijk veel mogelijkheden zijn.

Gelukkig kan je online heel wat inspiratie vinden voor wand tekeningen en afbeeldingen, en dat maakt het toch nét iets gemakkelijker om de beste optie te vinden. Ben je nog op zoek naar een mooie afbeelding voor op de muur? Laat je dan inspireren door onderstaande voorbeelden!

 

3 prachtige voorbeelden van wandtekeningen

Een wandtekening is een tekening op de muur, dat klinkt niet zo bijzonder. Als je de juiste keuzes maakt op het vlak van design, kleuren en meer, kan zo’n afbeelding echter heel wat meerwaarde toevoegen aan je interieur. Hieronder alvast enkele leuke voorbeelden:

1. Een blauwe lucht met wolken

Een van de populairste afbeeldingen die als wand tekening gebruikt worden, is een blauwe lucht met wolken. Het klinkt erg eenvoudig en misschien zelfs een beetje banaal, maar zo’n afbeelding kan in één keer een prachtige, rustgevende atmosfeer scheppen in je inrichting.

Het voordeel is dat zo’n afbeelding door de specifieke kleuren en zachte vormen erg gemakkelijk in eender welke route te verwerken valt. Denk maar aan een babykamer voor een jongen of meisje, of bijvoorbeeld de badkamer!

 

2. Een rozentuin

Aan de andere kant kan je natuurlijk ook wat meer leven in de brouwerij brengen met een afbeelding van een rozentuin. Door de opvallende tinten van de rozen of andere bloemen fungeert zo’n afbeelding als blikvanger in een landelijk of modern interieur.

Wil je je interieur wat gezelliger maken, zonder dat er sprake is van té opvallende tinten? Dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om silhouetten van verschillende bloemen zonder kleur op de wand te laten plaatsen. Zo creëer je de perfect balans tussen gezellig en modern.

 

3. Een wereldkaart

Ten slotte kan je ook een wereldkaart als wandtekening op de wand van je woonkamer of slaapkamer laten plaatsen. Dit is zonder twijfel een van de meest populaire oplossingen voor zowel huishouden als bedrijven. In de meeste gevallen kiezen mensen voor een wereldkaart in het zwart, met daaronder bijvoorbeeld een quote of zin die de aandacht trekt.

Door de zwarte kleur van zo’n afbeelding past hij perfect in een ruimte die bijvoorbeeld nog één kale, witte muur heeft en waar je wat meer leven in wilt brengen. Het voordeel is dat je helemaal zelf kiest hoe groot de afbeelding is en welke kleur hij heeft – en die flexibiliteit maakt het nog leuker om je interieur af te werken!