Andeko
Image default
Tuin en buitenleven

Sierbestrating

Je hebt oneindig veel patronen, oneindig veel soorten en maten steen en oneindig veel kleuren. Waar heb ik het over? Over sierbestrating natuurlijk! Dan denk je waarschijnlijk aan prachtige marktpleinen en eeuwenoude straten, maar je kan de sierbestrating ook gewoon naar je achtertuin halen. Als je een tuin hebt maar geen zin hebt in het onderhouden van je gras, planten en struiken, dan is het leggen van tegels de meest voor de hand liggende oplossing. Als de tegels eenmaal zijn gelegd, heb je er nauwelijks meer werk aan. Natuurlijk wil je wel dat je tuin er nog steeds mooi uit ziet, dus dan kan je kiezen voor sierbestrating. Een leuk patroon maakt je tuin helemaal af en geeft het een verzorgd uiterlijk. In dit artikel leg ik uit welke keuzes je hebt qua stenen en patronen.

 

Er zijn enorm veel soorten stenen waar je uit kan kiezen. Voor een modern uiterlijk van je tuin ga je voor betontegels. Dit zijn tegels van gegoten beton, ze zijn super strak en glad, ze zijn stevig en ze zijn ook nog eens goedkoop. Als je een iets authentiekere uitstraling van je tuin wil, dan zijn gebakken tuintegels de perfecte keuze voor jou. Gebakken tegels zoals het gebakken dikformaat gaan lang mee maar zijn minder strak, er komen kleine beschadigingen in die voor een nostalgische uitstraling leehnavasor zorgen. Als je een luxe look voor je tuin wil, dan kies je voor natuursteen, bijvoorbeeld duracer of keramiek tegels. Voordeel hiervan is dat ze bestand zijn tegen elk weer en dat ze heel lang mooi blijven.

 

Qua patronen kan je uit ontelbaren mogelijkheden kiezen. Het visgraatverband zie je veel op de Nederlandse straten. Voor een speels effect ga je voor je een spiraal of een blokverband. Als je alles heel strak wil hebben, dan kies je juist voor een halfsteenverband of een volsteenverband.

 

Ben je al helemaal enthousiast over het bestraten van je tuin? Neem dan eens een kijkje op de website van Bricks and Stones!

https://www.bricksandstones.nl/