Andeko
Image default
Tuin en buitenleven

Drie tips bij het aanbrengen van beton ciré

Beton ciré is een ontzettend populait materiaal dat veel wordt gebruikt in interieurs. Het kan worden aangebracht op allerlei materialen van in je badkamer aan de muur tot op een tafel. De mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast geeft beton ciré je huis een prachtige unieke look. Dit zijn dan ook de voornaamste redenen dat het zoveel wordt gebruikt in huizen. Daarnaast kun je beton ciré gemakkelijk zelf gebruiken zonder daar iemand voor te hoeven inhuren. In dit artikel lees je drie tips die je kunt gebruiken bij het zelf aanbrengen van beton ciré.

1. Zorg dat de ondergrond geschikt is

Het allerbelangrijkste bij het aanbrengen van beton ciré is de ondergrond. Je kunt beton ciré aanbrengen op heel veel verschillende ondergronden, maar niet op alles. De ondergrond moet in elk geval vlak en vormvast zijn, anders is de grond niet geschikt en zal je geen mooi resultaat krijgen. Daarnaast is het belangrijk dat de ondergrond gereed is voor het plaatsen van het beton ciré. Maak de gewenste ondergrond eerst schoon en vetvrij en schuur het eventueel op. Daarna kun je aan de slag.

2. Laat het materiaal goed drogen

Het aanbrengen van beton ciré gaat in twee lagen. De eerste laag is meer een ondergrond. Deze is na ongeveer twee tot vier uur droog genoeg voor de tweede laag. De tweede laag wordt dikker aangebracht dan de eerste en zal ook zorgen voor het uiteindelijke effect. Deze laag zal langer moeten drogen. Het drogen duurt ongeveer 24 uur. Zorg dat het materiaal echt goed droog is.

3. Zorg dat je beton waterdicht gemaakt wordt

Na het drogen zul je het beton moeten impregneren. De vloeistof waarmee dit moet wordt met het beton meegeleverd. Als deze laag droog is ga je de bovenste laag aanbrengen. Daarmee wordt het beton waterdicht. Dit is vooral belangrijk bij badkamers en dergelijke plekken.