Andeko
Image default
Huishoudelijk

De geschikte raamfolie voor iedere ruit

Dat je raamfolie op het raam plakt mag duidelijk zijn. Maar met welk doel plak je het erop? Wil je meer privacy? Wil je spullen beschermen tegen verkleuring door de zon? Ben je simpelweg op zoek naar een aankleding van je ramen? Welk doel je hebt bepaalt in hoge mate welke soort raamfolie het meest geschikt is. Daarom in dit artikel wat meer informatie over de verschillende soorten raamfolie die je thuis en op kantoor kunt gebruiken.

Privacy folie in huis

In huis is het doel van raamfolie meestal om de inkijk in je woning te blokkeren. Je hecht natuurlijk veel waarde aan privacy en zeker wanneer je in de stad loopt en er mensen voortdurend langs je huis lopen. Privacy folie is ondoorzichtig, goedkoop en neemt geen plek in waardoor het uitstekend te combineren is met bijvoorbeeld gordijnen.

One way vision folie voor op kantoor

Veel kantoren hebben grote ramen en glazen vergaderruimtes. Dan wil je wel dat mensen van binnen naar buiten kunnen kijken maar je wilt ook voldoende privacy. One way vision folie zorgt hiervoor dankzij minuscule perforaties in het folie. Dit creëert een optisch effect waarbij je alleen naar de licht kant, het licht dat door deze gaatjes valt, kijkt. Van buiten kan niemand naar binnen kijken maar andersom kunnen medewerkers wel lekker naar buiten kijken.

Verduisteringsfolie voor de opslag

Opslaglocaties hebben vaak ook nog ramen. Zonlicht dat hier doorheen valt kan de inboedel beschadigen doordat het krom trekt door de warmte of verkleurt door de zonnestralen. Verduisteringsfolie is een ondoorzichtig folie dat maar liefst 85% van het zonlicht en de bijbehorende straling tegenhoudt.

Squid textiel raamfolie als volwaardig alternatief voor gordijnen

Wil je wel privacy in huis maar geen gordijnen of jaloezieën ophangen? Ook dan is er voor jou een geschikte raamfolie. Squid raamfolie is gemaakt van hoogwaardig textiel en ziet er dan ook prachtig uit. Het is verkrijgbaar in talloze kleuren en combinaties zodat er altijd een versie tussen zit die mooi past bij je interieur.