Andeko
Internet

Hoe een BIMI-record publiceren?

BIMI e-mailspecificatie geeft een merk de flexibiliteit om te bepalen welk logo moet verschijnen als afzender voor uitgaande e-mails. Dankzij de unieke aanpak kan het merk een gezonde gebruikerservaring creëren met meer dan alleen hun producten, maar ook hun klantcontactpunten. In plaats van het generieke logo dat standaard door uw mailboxprovider wordt weergegeven, helpt BIMI merken om hun zakelijke en marketing-e-mails een professionelere uitstraling te geven. Dit kan handig zijn als een merk hetzelfde hoofdmerk wil behouden en/of verschillende logo’s wil gebruiken voor verschillende contexten.

Wat zijn de belangrijkste vereisten voor BIMI?

Domeineigenaren moeten er rekening mee houden dat ze aan bepaalde belangrijke vereisten moeten voldoen voordat ze BIMI voor hun domeinen configureren. Ze zijn als volgt:

● Om BIMI te laten functioneren, is DMARC-handhaving een verplichte vereiste. Zorg ervoor dat u een DMARC analyzer voor uw domein configureert en schakel over naar een beleid van p=reject/quarantine

● De volgende stap is om uw BIMI-logo voor klachtenmerk op zijn plaats te hebben. Volgens de BIMI logo is het juiste SVG-bestandsformaat SVG Tiny 1.2

● De weergave van uw BIMI-logo is uiteindelijk in handen van uw mailboxprovider, dus zorg ervoor dat BIMI wordt ondersteund door uw deelnemende mailboxproviders

● Implementeer ten slotte BIMI voor uw domein door uw BIMI DNS-record te publiceren

Hoe maak je een BIMI DNS-record aan?

Voor het maken en publiceren van uw BIMI-record, begint u met het identificeren van uw hoofddomein. Dit is het domein dat zou verschijnen als de afzender van uw e-mails. Aangezien uw domeinnaam domain.com is , zou de volgende stap het maken van uw BIMI-selector moeten zijn. Vergelijkbaar met de functie van DKIM-selectors, wordt een BIMI-selector weergegeven door ontvangende servers om uw BIMI-record te extraheren tijdens een DNS-lookup.

Opmerking : het is niet verplicht om een ​​selectornaam te definiëren, aangezien u kunt kiezen voor de standaardselector. Als u echter meerdere merken op subdomeinen exploiteert en voor elk van hen een ander BIMI-logo wilt weergeven, moet u handmatig een BIMI-selectorheader configureren om dat mogelijk te maken.

Voorbeelden van BIMI-records

Nadat u uw BIMI-record hebt gegenereerd, moet u om het protocol te configureren dit record van het type TXT publiceren in de DNS van uw domein. Hieronder vindt u twee voorbeelden van de syntaxis van BIMI-records, met en zonder een geverifieerd markeringscertificaat.

BIMI-record zonder VMC:

BIMI-record met VMC:

Opmerking : als u uw BIMI-selectornaam niet hebt gemaakt, wordt de naam behouden als “default”, in welk geval de waarde voor uw “host” -veld ” default._bimi.domain.com ” zal zijn .

Ik heb mijn BIMI-record gepubliceerd, wat nu?

Alleen het publiceren van uw BIMI-record is niet voldoende om gerust te zijn. U moet er nog voor zorgen dat uw BIMI-record geldig is. U kunt uw record gratis opzoeken en valideren met onze BIMI record lookup tool.

Het verkrijgen van inzicht in uw verzendbronnen wanneer u p=reject for DMARC gebruikt, is cruciaal voor het handhaven van een consistente informatiestroom en een stabiel e-mailbezorgingspercentage. DMARC-rapporten die zijn geparseerd en weergegeven op een door mensen leesbaar dashboard, besparen u tijd terwijl u de gegevens van uw domein efficiënt organiseert. Door een DMARC report analyzer te configureren, kunt u uw domeinen en gehoste services gemakkelijk beheren en bewaken, zodat u uw recordconfiguraties met één klik op de knop in realtime kunt wijzigen.

 

Gerelateerde artikelen

Werken aan zoekmachine optimalisatie

De beste zakelijke laptops voor 2022

De mobiele app ontwikkeling