Andeko
Image default
Internet

Hoe u een WordPress-thema kiest?

Het juiste WordPress-thema is het thema waarmee uw blog zich onderscheidt van de rest. Er zijn er zoveel om uit te kiezen dat het een beetje overweldigend kan zijn. Je zult snel beseffen dat als je meegaat met de eerste die je ziet, je er misschien spijt van krijgt. Dit komt omdat je waarschijnlijk maar een handvol (of minder) mensen het gebruikt en je zult hard moeten werken om het momentum vast te houden als er eenmaal mensen komen opdagen. Om uw blog te laten opvallen, moet deze een aantal belangrijke kenmerken hebben waardoor deze opvalt en bezoekers trekt. 

Een ding dat erg belangrijk is om te overwegen, is hoeveel tijd mensen op uw site zullen doorbrengen. Als je een gratis WordPress-thema kunt vinden dat je maar één keer per week hoeft te updaten, dan ben je gouden! Maar de meeste sites zijn niet zo eenvoudig. Je zult je site zo vermakelijk en uitnodigend mogelijk moeten maken en het toevoegen van een frisse nieuwe look zal meer mensen aantrekken om terug te komen. 

U wilt ook dat uw WordPress theme visueel aantrekkelijk is. Je thema moet een goede weerspiegeling zijn van wie je bent als persoon en waar je blog over gaat. Dit betekent niet dat je een ontwerper moet zijn. 

U moet er alleen voor zorgen dat de gebruikte kleuren, de gebruikte afbeeldingen en de algehele lay-out van de site goed lopen.

Probeer ook te voorkomen dat uw thema te rommelig of te kaal wordt, omdat dit de algehele effectiviteit wegneemt. Een ander ding waar mensen naar moeten zoeken op een WordPress-site, is hoe gemakkelijk het is om bij te werken. Misschien heb je de ene dag een geweldige blog en een paar uur later om erachter te komen dat je site kapot is.

Het is een enorme pijn om te moeten wachten tot de blogpost groot wordt.

Om dingen eenvoudig en gemakkelijk bij te werken te houden, moet u ervoor zorgen dat u uw site altijd bijwerkt met de meest recente WordPress-versie. 

De belangrijkste factor waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een WordPress-thema, is natuurlijk de functionaliteit. Hoe gemakkelijk is het om door de site te navigeren? Kunnen mensen vinden wat ze zoeken? Welke soorten afbeeldingen gebruikt het thema? Dit zijn allemaal functionele vragen die u uzelf wilt stellen voordat u een thema op uw site gebruikt. 

De beste manier om thema’s te testen, is door ze voor een korte tijd te gebruiken. Maak een voorbeeldblog met het standaardthema en gebruik deze om inhoud te posten. Wat denk je? Heb je veel plezier met het thema? Als dat het geval is, wilt u deze misschien op uw hoofdsite gebruiken.

Klik hier EIGEN-DOMEIN