Andeko
Image default
Internet

Veilig bestanden versturen

Tegenwoordig werken steeds meer mensen voor een deel thuis. Dit is om meerdere redenen ook voordelig. Het is bijvoorbeeld fijn voor mensen met jonge kinderen. De kinderen hoeven dan niet elke dag naar de opvang en dat vinden veel ouders fijn. Tegelijkertijd scheelt dit ook reistijd. Dit is voordelig voor zowel de werkgever alsook de werknemer. De werknemer heeft op een dag meer tijd over en de werkgever hoeft geen reiskosten te betalen.

Uiteraard brengt het ook enkele nadelen met zich mee. Veilig bestanden versturen is namelijk een stuk lastiger wanneer mensen thuis gaan werken. In het bedrijf kun je doorgaans gebruikmaken van een veilig netwerk, maar deze hebben mensen niet altijd in huis. Gelukkig zijn er verschillende veilige manieren om bestanden te versturen. In dit artikel gaan wij in op verschillende mogelijkheden. Ook bespreken wij de voordelen en nadelen per mogelijkheid.

 

Maak gebruik van de Dropbox

Veilig bestanden versturen kun je onder andere doen door gebruik te maken van de Dropbox. Het voordeel van een Dropbox is dat je bestanden met meerdere mensen tegelijkertijd kunt delen. Meerdere accounts kunnen namelijk gebruikmaken van dezelfde Dropbox. Ook hebben de gebruikers de mogelijkheid om bestanden te wijzigen en te verwijderen. Dit is een voordeel, maar tegelijkertijd ook weer een nadeel. Wanneer iemand met slechte intenties de accountgegevens van een gekoppeld account in handen krijgt, dan kan hij of zij alle bestanden bekijken, downloaden en zelfs verwijderen. Daarom is het verstandig om daar goed op te letten. Je kunt er ook voor kiezen om een premium account te nemen. Deze is vaak voorzien van een betere beveiliging.

 

Veilig bestanden versturen met WeTransfer

Je kunt er ook voor kiezen om WeTransfer te gebruiken. Het voordeel van WeTransfer is dat je er zeer grote bestanden mee kunt versturen. Het werkt ook vrij eenvoudig. Je stuurt de bestanden eerst naar de server van WeTransfer. Vervolgens krijg je een unieke link. Deze link kun je delen met de persoon die de bestanden moet ontvangen. Je kunt de link ook met meerdere mensen tegelijkertijd delen. Een ander voordeel van WeTransfer is dat de bestanden maar een tijdje op internet blijven staan. De bestanden worden na enkele dagen namelijk automatisch verwijderd. Het nadeel van dit programma is dat ze servers over de hele wereld gebruiken. Je weet dus nooit zeker of je bestanden wel binnen Europa blijven.

 

Veilig bestanden versturen met een USB-stick

Wil jij betrouwbare bestanden echt veilig versturen? Dan kun je altijd gebruikmaken van de USB-stick. Dit is een ouderwetse methode, maar juist zeer relevant in dit hackgevoelige tijdperk. Het voordeel is namelijk dat je geen internet nodig hebt om de bestanden te versturen. Daarmee loop je ook minder risico op problemen. Je zet de bestanden op je USB-stick en vervolgens geef je de stick aan de ontvanger en die kan de bestanden vervolgens op zijn desktop uploaden. Het nadeel van een USB-stick is dat deze kapot kan gaan. Daarom raden wij je aan om belangrijke bestanden ook op andere plekken op te slaan. De meeste USB-sticks kun je ook voorzien van een wachtwoord.