Andeko
Image default
Woning en Tuin

De juist zeilringen, die vind je zo!

Zeilringen maken een belangrijk deel uit van de uitrusting en werkplaats van elke vakman die regelmatig te werk gaat met zielen en/of doeken. Het bevestigen van zeilen of doeken is een opdracht waar heel wat bij komt kijken, maar het is wel degelijk mogelijk als je het juiste materiaal gebruikt.

Waarom zijn zeilringen nu precies zo belangrijk en waarop moet je letten als je dergelijke ringen wilt kopen? Een antwoord op al je vragen vind je hier!

 

Wat zijn zeilringen precies?

Zeilringen zijn in feite kleine, metalen of kunststof ringetjes die gebruikt worden voor het bevestigen van doeken of zeilen in uiteenlopende situaties. Zo’n ringen zien er erg eenvoudig en sober uit, maar ze zijn een essentieel verbindingsstuk bij het bevestigen van zware doeken of zeilen. Denk maar aan het vervoeren van kostbare of zware spullen met een aanhangwagen of het vastmaken van een tent in de grond.

Dergelijke ringen mogen dus écht niet ontbreken in je uitrusting als je regelmatig met doeken of zeilen werkt of voor een andere situatie gemakkelijk te gebruiken verbindingsstukken nodig hebt. Hoe vind je nu precies de beste zeilringen? Hieronder lees je meer!

 

Let hierop bij de zoektocht naar zeilringen!

Het is essentieel dat je de juiste zeilringen vindt voor jouw situatie en type werk als je het best mogelijke resultaat wilt verkrijgen. Welke factoren spelen nu een rol bij die zoektocht?

 

1. De diameter van de ring

Ten eerste is het belangrijk dat je ringen gebruikt die het juiste formaat hebben en dan gaat het vooral om de diameter. Welke diameter je kiest, hangt vooral af van de dikte van de koorden die je gebruikt voor het bevestigen van het doek of zeil.

Wil je dat die koorden of riemen niet zomaar gaan verschuiven of frictie veroorzaken? Dan is het beter om ringen die je kiezen die perfect bij de koord passen. Als je echter liever ringen hebt die wat meer bewegingsvrijheid bieden, dan zijn iets grotere modellen misschien beter!

 

2. Het materiaal van de ring

Nog een belangrijke factor: het materiaal waaruit de ring bestaat. Doorgaans bestaan dergelijke ringen uit een metaalsoort, omdat deze materialen erg sterk en duurzaam zijn. Ook hebben ze een hoge maximale belasting, wat natuurlijk essentieel is als je regelmatig zware goederen of spullen vervoert of vastmaakt.

Kunststof ringen zijn ook mogelijk, en zijn eigenlijk gebruiksvriendelijker omdat ze een stukje lichter zijn, en gemakkelijker te hanteren. Aan de andere kant zijn zo over het algemeen wel wat minder sterk, dus houd daar rekening mee!

 

3. Het design van de ring

Ten slotte loont het ook de moeite om bij de zoektocht naar goede ringen rekening te houden met het ontwerp en de vorm. Er bestaan heel eenvoudige modellen die eigenlijk gewoon een dun, metalen ringetje zijn dat je snel bevestigt.

Aan de andere kant vind je bij een speciaalzaak ook tal van dikkere varianten, die eventueel met een extra rand aan de onderzijde zijn uitgerust voor een nog stevigere bevestiging van een riem of doek. Afhankelijk van de situatie, het gewicht dat de ringen moeten dragen én de structuur van het doek of zeil dat je gebruikt, zal een andere optie van toepassing zijn.

Hoe dan ook vind je bij een speciaalzaak alles wat je nodig hebt om in elke situatie precies de goede zeilringen te gebruiken. En dat is voor professionals en serieuze hobbyisten natuurlijk goud waard!