Andeko
Image default
Woningen

Wat is de meerwaarde van een vloerluik op maat?

Kiezen voor een vloerluik op maat is een goed idee als u de best mogelijke investering wilt doen voor uw woning of bedrijf. Vloerluiken maken een belangrijk deel uit van woningen waarbij een efficiënte indeling van de ruimte en toegang tot meerdere verdiepingen erg belangrijk is.

Maar waarom is een vloerluik op maat nu precies zo’n goed idee? En wat kunt u verwachten als u een degelijke luik laat plaatsen? Lees snel verder voor meer info en advies!

 

Wat is een maatwerk vloerluik precies?

Voor we meer kunnen vertellen over de voordelen van maatwerk bij het kiezen van een vloerluik, is het natuurlijk belangrijk om te weten wat zo’n luik eigenlijk inhoudt. Het gaat om een houten, glazen of metalen luik dat in de vloer geplaatst wordt en in de meeste gevallen dient als doorgang naar de kelder of een andere ondergrondse ruimte.

Er bestaan heel wat mogelijkheden op het vlak van design, vorm en type, zoals u snel zult zien. Wilt u meer weten over de belangrijkste voordelen van zo’n vloerluik? Dan kan het onderstaande overzicht u zeker op weg helpen!

 

1. Een vloerluik op maat is gebruiksvriendelijk

Eerst en vooral is een model op maat erg interessant omdat het gebruik ervan gemakkelijk is. Vloerluiken vormen een deel van de vloer zelf, maar moeten natuurlijk vooral efficiënt en snel geopend en gesloten kunnen worden. Dit wordt mogelijk gemaakt door het specifieke design en de afwerking van het luik zelf.

Er bestaan bijvoorbeeld luiken met een geïntegreerd handvat, waardoor u het in enkele seconden tijd opent en sluit. Aan de andere kant zijn er ook modellen die over een gewoon gat beschikken, dat niet in de weg zit maar u toch de mogelijkheid geeft om het luik snel en veilig te openen. Aan gebruiksvriendelijkheid dus geen gebrek als u maatwerk verkiest!

 

2. Een maatwerk vloerluik past bij uw woning

Daarbij komt ook nog eens dat een vloerluik op maat qua stijl en design perfect bij uw woning past. Wilt u een houten luik dat perfect bijdraagt aan de landelijke uitstraling van uw interieur? Of bent u op zoek naar een strak en modern luik met glazen bovenzijde, om uw woonkamer of andere ruimte een open en ruime indruk te geven? De mogelijkheden zijn haast oneindig.

Bij maatwerk wordt echter niet enkel aandacht besteed aan de uitstraling van het luik. Een professional zal er ook voor zorgen dat uw nieuwe luik qua indeling en opbouw perfect in de ruimte past. Factoren als beschikbare ruimte, de aanwezigheid van obstakels en andere zaken zijn dingen waar een professional altijd rekening mee houdt, met een perfect passend vloerluik als resultaat!

 

3. Maatwerk vloerluiken zijn veilig

Ten slotte zijn vloerluiken die op maat zijn gemaakt erg veilig te gebruiken. Aangezien een vloerluik een geïntegreerd deel uitmaakt van de vloer zelf, is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de maximale belasting van de vloer, het materiaal waaruit deze bestaat en ook de metalen onderdelen waarmee het luik aan de vloer vast hangt.

Door het gebruik van hoogwaardig en sterke houtsoorten, glas en metaal en professioneel vervaardigde scharnieren en sluitstukken vormt een vloerluik geen bedreiging voor de veiligheid van uw woning. Zo weet u zeker dat uw nieuwe investering effectief bijdraagt aan het wooncomfort en bijvoorbeeld geen gevaar vormt voor kinderen, minder mobiele mensen of huisdieren.

 

Op zoek naar het beste vloerluik? Vertrouw op een speciaalzaak!

Een goed passend en hoogwaardig vloerluik kan zeker een meerwaarde betekenen voor uw woning of kantoor, zolang u de juiste keuze maakt op het vlak van formaat, materiaal en design. Vertrouw u op het aanbod van een speciaalzaak? Dan wordt de zoektocht naar het beste vloerluik op maat nog een stuk gemakkelijker!