apr 21, 2021 Woningen

Hoe ramen plaatsen

 

Zelf een kunststof raam plaatsen.
Een correct geïnstalleerd raamsysteem gemaakt van hoogwaardige materialen kan tot 60 jaar meegaan, met behoud van zijn oorspronkelijke eigenschappen. Het biedt een betrouwbare afdichting en thermische bescherming van de raamopening. Ontdek hoe u kunststof ramen op de juiste manier met uw eigen handen installeert. Dit artikel helpt u de installatiewerkzaamheden zelf uit te voeren of toezicht te houden op het werk van professionals.

Raamsystemen van elke configuratie, gemaakt van verschillende materialen, worden zonder specifieke apparatuur in fasen geassembleerd. Voor kwaliteitsbeglazing zonder tocht moet echter aan de installatievereisten worden voldaan.

Voorbereiding op installatiewerkzaamheden – 5 stappen
De eerste stap is het demonteren van oude kunststof ramen:

Verticale, daarna horizontale glaslatten worden verwijderd.
Draaibladen worden verwijderd na het verwijderen van de pluggen van de bevestigingen, door de klembouten los te draaien.
Ook het frame wordt, na op verschillende plaatsen gezaagd te hebben, uit de opening gehaald.
Isolatie en kit, hellingen, vensterbank worden indien beschikbaar gedemonteerd.
De uiteinden van de opening worden schoongemaakt, geprimed.
Installatie van een kunststof raam
Een kozijn of raam wordt gemonteerd op een ondergrond van hout of PVC.
In de toekomst blijft het profiel op de steunen. Het wordt aan de zijkanten bevestigd met haringen. Ze worden tussen de muur en het raam gereden.
Tegelijkertijd wordt de horizontaalheid van het raamsysteem gecontroleerd met een waterniveau.
Voeg indien nodig profielnivellerende ondervloeren toe.
Het systeem wordt verticaal uitgelijnd met behulp van een loodlijn, bevestigd met ankers.

Bevestiging door het frame
In de gaten die met een perforator in de muur zijn geboord, worden ankers geplaatst en ze bevestigen het profiel eronder, niet helemaal. Na controle van de verticaliteit van het raam worden aan de bovenzijde en in het midden van het kozijn gaten geboord. Nadat alle ankers in de gaten zijn bevestigd en het profiel waterpas is gezet, worden de bevestigingen zonder onnodige spanning vastgedraaid.

Bevestiging met platen
Raammontage Dit zijn metalen oren met gaten voor ankers. Ze worden zo geplaatst dat de onderdelen goed tegen de muur aansluiten. Maak vervolgens gaten voor ankers. Eerst wordt de onderkant van het profiel bevestigd, dan de bovenkant en het midden. De naleving van de niveaus wordt gecontroleerd tijdens de installatie.

Installatie van water eb
In de buitenrand van het raam wordt een afvoer geplaatst en volgens de installatietechniek ingeschuimd. Soms wordt het element ook met schroeven bevestigd.

Montage van het raamsysteem
Na het installeren van de ankerbevestigingen wordt het raam gemonteerd. Glaspakketten worden in het kozijn geplaatst en eerst met glaslatten aan de boven- en onderkant en vervolgens aan de zijkant gefixeerd. De onderdelen worden op hun plaats geklikt met een rubberen hamer totdat ze stoppen. Voor het geassembleerde systeem controleren ze de beweging van de vleugels, de openingspositie en de betrouwbaarheid van de bevestiging. Nadat de vleugel is gesloten, wordt de opening tussen het raam en de muur afgedicht.

Gap isolatie
Hier wordt polyurethaanschuim gebruikt. Een hydro-dampschermtape voor PVC-beglazing wordt van binnenuit op het raam gelijmd (behalve de onderkant). Aan de buitenzijde wordt een zelfklevende strip verlijmd. Het beschermt het schuim tegen vocht en verwijdert het uit de isolatie. Onderaan het raam wordt van binnenuit een vochtwerende strook met folie gelijmd.

Nadat de oppervlakken van de gebogen stroken met water zijn bevochtigd, wordt de opening met een pistool opgeschuimd. Een beetje water wordt met een spuitpistool op de schuimlaag aangebracht en de isolator wordt tegen de muur gelijmd. Water is nodig om de kit effectief uit te harden.

Gap isolatie

Hoe plaats je een vensterbank op een geïnstalleerd plastic raam?
Het product wordt vanaf de randen bijgesneden, waardoor het in overeenstemming is met de opening in afmetingen, de instroom op de verlenging langs de zijkanten naar de muren met 5-10 cm.

Het montageniveau wordt geëgaliseerd met haringen. In de kamer wordt een kleine afschuining gemaakt. Het gebied onder de vensterbank is bedekt met schuim of mortel. De vensterbank wordt met zelftappende schroeven 4 × 75 mm aan het kozijn bevestigd. De bevestigingen worden vanaf de binnenkant van het frame aan de zijkanten en in het midden vastgeschroefd.

Slotakkoord
De geïnstalleerde profielsystemen blijven een dag staan ​​zodat het schuim uithardt. Open na een dag de deuren en controleer de bevestigingen. Het beslag is zo afgesteld dat de afdichtingscontour goed aansluit op het kozijn, de vleugels vrij bewegen. Bij het beglazen van balkons, loggia’s, is de volgorde van het werk hetzelfde, maar vaak aangevuld door de borstwering te versterken.

Hoe ramen plaatsen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/