Andeko
Image default
Woningen

Leidingen op een creatieve manier wegwerken.

CV leidingen, CV buizen, radiatorbuizen, allemaal noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de verwarming optimaal werkt, maar mooi is het natuurlijk niet. Daarom geven we je hierbij een aantal tips om je verwarmingsbuizen en leidingen zo goed mogelijk te camoufleren. Creativiteit is een vereiste, maar moeilijk is het zeker niet! 

Leidingen wegwerken in de muur

De eerste tip is het wegwerken van de leidingen in de muur. Leidingen kunnen in de muur weggewerkt worden middels een gefreesde gleuf in de muur. Dit doe je met behulp van een freesmachine. Je verstopt vervolgens de leidingen in deze gleuf en plamuurt deze vervolgens dicht. Draadhouders kunnen je helpen de buizen strak in de muur te bevestigen. 

Mocht het nodig zijn om leidingen te verleggen, dan is het verstandig om de hulp van een specialist in te schakelen.

Ombouw

Mocht je zitten met zichtbare leidingen bij bijvoorbeeld een radiator, dan is het maken van een ombouw ook een optie. Hierbij hoef je geen leidingen te verplaatsen en hoeven de muren niet bewerkt te worden. Je kunt een ombouw zelf maken met bijvoorbeeld gipsplaten of MDF, maar je kunt een ombouw ook kant en klaar kopen. Het nadeel van een ombouw is dat je ruimte verliest. 

Plinten

Heb je last van hele dunne leidingen die laag aan de grond liggen of losliggende kabels van bijvoorbeeld je televisie, dan is het ook mogelijk om deze weg te werken in je plinten. Voor het wegwerken van kabels zijn er speciale hoge plinten met een holle binnenkant. Deze zijn verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten. 

Verven

De gemakkelijkste, snelste en goedkoopste manier om je leidingen weg te werken is het verven van de leidingen. Je verstopt de leidingen niet volledig met het verven van de leidingen, maar ze vallen hierdoor wel minder op. Schilder de leidingen in de kleur van de achtergrond, dus bijvoorbeeld in de kleur van de muur, dan vallen de leidingen voor een groot deel weg. Je moet hierbij wel opletten dat je exact dezelfde kleur gebruikt. Wanneer er een klein kleurverschil is vallen de buizen juist meer op. 

Versieren van de leidingen

Een creatieve oplossing, is het versieren van de leidingen. De leidingen vallen hierdoor extra op, maar kunnen zo wel deel uitmaken van het interieur. Een unieke eye catcher. Let wel op dat je enkel knutselmateriaal gebruikt dat hittebestendig is.

 

https://www.bliksembeveiligingshop.nl/webshop/bliksembeveiliging_materialen/draadhouders