Andeko
Image default
Bedrijven

Zakelijke energie van Engie-Energie

ZZP’ers of ondernemers van kleine bedrijven of middelgrote bedrijven kunnen ervoor kiezen om gebruik te maken van zakelijke energie. Hierbij gaat het dus om net wat andere energie, maar wat is nou het verschil tussen particuliere en zakelijke energiecontracten? Waarom is het handig om als ondernemer energie te vergelijken? Hieronder wordt kort het antwoord besproken op deze twee vragen en wat zakelijke energie precies is.

Wat is zakelijke energie?

Het woord zelf zegt het eigenlijk al. Het gaat het om energie wat geleverd wordt aan een pand die een zakelijke functie heeft. Denk hierbij aan de horeca, sportscholen, winkels, kantoorgebouwen etc. allemaal in aanmerking komen voor een zakelijk energiecontract. Maar zoals in de korte inleiding beschreven staat kan een ZZP’er die vanuit huis werkt ook in aanraking komen voor een zakelijk energiecontract. In principe is een energiecontract voor zowel de zakelijke verbruiker vergelijkbaar met een particulier contract, omdat je in beide gevallen in maandtarief betaald. Het grote verschil komt door de mate van energieverbruik, want hoe groter de aansluiting hoe hoger het bedrag is dat je aan netbeheerkosten betaald.

Zakelijk of particulier contract?

Het is vooral interessant voor ZPP’ers die vanuit huis werken. Voor hen is het van belang om energie te vergelijken als het gaat om een zakelijk contract. Het geldt niet dat contracten voor zakelijke energie per definitie goedkoper zijn. Wanneer je thuis alleen gebruik maakt van een laptop dan is een particulier contract ruim voldoende. Alleen bij een zakelijk contract zou je weer de BTW van de energiekosten kunnen aftrekken wanneer je een apart kantoor aan huis hebt. Het is daarom verstandig om bij je keuze voor particulier of zakelijke energiecontact altijd (online)advies in te winnen en zowel een zakelijke als particuliere energievergelijker te raadplegen. Bij Engie-Energie zit je op het juiste adres voor eventuele energievragen.