Andeko
Image default
Huishoudelijk

Welke eettafel past in jouw huis?

Veel mensen genieten ervan om hun (nieuwe) eethoek in te richten, maar dit kan soms best lastig zijn. Er bestaan zo veel verschillende spullen die je er neer kan zetten. Denk maar eens aan hoe veel verschillende soorten eettafels er zijn. Je hebt een houten eettafel of een messing tafel en ga zo maar door. Bij elk interieur is er wel een passende tafel te vinden. Welke tafel past het beste in jouw eetkamer? 

Als eerst is het belangrijk om te kijken naar de ruimte die je hebt. Dit is namelijk van invloed op welke vorm je het beste kan kiezen. Grote eettafels zijn bij veel mensen favoriet, maar als je hier de plek niet voor hebt, zal je toch echt een alternatief moeten kiezen. Het is handig als je nog rondom de tafel kan lopen dus hou ongeveer een meter ruimte tussen de stoelen en de muur.  

De volgende stap is om te kijken naar de vorm tafel die je wilt hebben. Er zijn veel verschillende vormen tafels zoals ovaal, rond, vierkant of rechthoekig. Rechthoekige tafels zijn ideaal als je hem tegen de muur aan wilt zetten en bovendien passen bijna alle andere meubels er goed bij, dit geld ook voor een vierkante tafel. Toch kiezen steeds meer mensen voor een ronde eettafel. Deze vorm is vooral geschikt als je veel ruimte hebt aangezien een ronde tafel vaak meer ruimte inneemt dan een rechthoekige. Toch is een ronde tafel wel gezelliger aangezien je makkelijker contact kan leggen met andere mensen aan de tafel dan aan een rechthoekige tafel.  

De derde en laatste stap is het uitzoeken van het materiaal. Het is slim om dat af testellen aan de inrichting van de rest van het huis. Er zijn veel verschillende stijlen waar je voor kan gaan. Industrieel of juist strak, of iets wat juist veel contrast geeft met de rest. 

http://www.nouvez.nl