Andeko
Image default
Adverteren

Voor het eerst in een jaar meer dan één miljoen dagelijkse Ethereum transacties

Nu we de bear market van 2018 achter ons hebben gelaten, komt de cryptomarkt dit jaar weer op stoom. En dat merk je niet alleen aan de prijs. Op het Ethereum netwerk werden op 28 juni namelijk meer dan een miljoen transacties geregistreerd. Dat is voor het eerst sinds mei 2018, blijkt uit data van Ethereum block explorer Etherscan.

Ethereum is het netwerk van de cryptomunt ether. Het is een van de oudste en grootste altcoins. Bedenker van het netwerk en de munt is Vitalik Buterin, een jonge Russische programmeur. Hij schreef in 2013 het whitepaper voor Ethereum, en in 2015 ging het netwerk live. Ether staat al jaren in de top drie cryptocurrency’s, als je kijkt naar de totale marktwaarde.

Prijs en transacties met elkaar in verband
Het aantal van een miljoen transacties ligt dichtbij het record op het netwerk van Ethereum. Op donderdag 4 januari 2018 waren er 1.349.890 transacties op het netwerk. Ruim een week later bereikte ether de hoogste prijs ooit: 1.168 euro.

De prijs van ether daalde erna, en het aantal transacties ook. Op 9 februari werd het laagste aantal transacties van afgelopen bear market gehaald. Op die dag werden er slechts 381.151 transacties verstuurd op het Ethereum netwerk. De prijs was met 104 euro toen ook relatief laag.

Hieronder zie je de de grafiek van het aantal transacties (boven) en de grafiek van de prijs (onder). Wanneer de prijs stijgt, stijgt het aantal transacties ook mee, bekijk de ethereum koers hier: koersethereum.nl.

Verbeteringen op Ethereum netwerk zijn onderweg

Er wordt nog steeds hard gewerkt om het Ethereum netwerk te verbeteren. Zo wordt in 2020 de overstap gemaakt naar Proof of Stake. Dat is een meer energiezuinige manier om ether te minen. Dit jaar zijn de fundamenten hiervoor al gezet met de Constantinople update van februari.

Daarnaast wil Vitalik Buterin zich meer gaan richten op privacy op het Ethereum netwerk. In de toekomst wil hij dat het moeilijker wordt om te zien waar een transactie vandaan komt.