Andeko
Adverteren

Webdevelopment uitbesteden aan een full-service internetbureau: 3 tips

Webprogrammering, ook bekend als webontwikkeling, is het creëren van dynamische webapplicaties. Voorbeelden van webapplicaties zijn sociale netwerksites zoals Facebook of e-commerce sites zoals Amazon.

Het goede nieuws is dat het leren van webontwikkeling niet zo moeilijk is!

In feite, velen beweren dat het de beste vorm van codering is voor beginners om te leren. Het is gemakkelijk op te zetten, je krijgt direct resultaten en er is genoeg online training beschikbaar. Hiervoor kun je ook het full-service internetbureau Zicht Online voor inhuren.

Veel mensen leren webcodering omdat ze de volgende Facebook of een baan in de industrie willen creëren. Maar het is ook een goede keuze als je gewoon een algemene introductie tot codering wilt, want het is super eenvoudig om te beginnen. Het maakt niet uit of u op zoek bent naar een carrière of gewoon wilt leren coderen, leren hoe te ontwikkelen voor het web is voor jou. Het is een van de slimste beslissingen die je ooit zult nemen!

Overzicht webontwikkeling
Er zijn twee brede divisies van webontwikkeling – front-end ontwikkeling (ook wel client-side ontwikkeling genoemd) en back-end ontwikkeling (ook wel server-side ontwikkeling genoemd).

Front-end ontwikkeling verwijst naar het bouwen van wat een gebruiker ziet als hij een webapplicatie laadt – de inhoud, het ontwerp en hoe je ermee omgaat. Dit wordt gedaan met drie codes – HTML, CSS en JavaScript.

HTML, kort voor Hyper Text Markup Language, is een speciale code voor het ‘markeren’ van tekst om er een webpagina van te maken. Elke webpagina op het net is geschreven in HTML en vormt de ruggengraat van elke webapplicatie. CSS, kort voor Cascading Style Sheets, is een code voor het instellen van stijlregels voor het uiterlijk van webpagina’s. Het is een code voor het instellen van stijlregels voor het uiterlijk van webpagina’s. CSS behandelt de cosmetische kant van het web. Tot slot is JavaScript een scripttaal die veel gebruikt wordt om functionaliteit en interactiviteit aan webpagina’s toe te voegen.

Back-end ontwikkeling bepaalt wat er achter de schermen van een webapplicatie gebeurt. Een back-end gebruikt vaak een database om de front-end te genereren.

Hier is een voorbeeld. Stel dat u inlogt op uw Facebook-account en u wordt begroet met de laatste updates in uw nieuwsfeed. Het zullen niet dezelfde updates zijn als gisteren.

Hoe is de pagina veranderd? Heeft een Facebook-medewerker de pagina handmatig bewerkt om uw nieuwsfeed bij te werken? Natuurlijk niet. Een script op de back-end van Facebook zou de updates hebben ontvangen en de front-end dienovereenkomstig opnieuw hebben gegenereerd.

Manieren om webontwikkeling te leren kennen
De traditionele manier om webontwikkeling te leren is om zich in te schrijven in een universiteit of vakschool. Het kan echter duur zijn – en wat meer is, het web evolueert zo snel dat scholen het vaak niet kunnen bijhouden!

Gelukkig is er hier op het internet genoeg kwaliteitscoderingstraining beschikbaar. Welke betere plaats om webontwikkeling te leren dan het web zelf?

Een bijzonder opleidingsadvies is Treehouse. Dit komt omdat het heeft een focus op webontwikkeling, wordt aanbevolen door veel van ’s werelds meest vertrouwde en erkende webontwikkelaars (zoals Chris Coyier) en de meeste van haar leraren zijn zelf webontwikkelaars.

Leer het jezelf leren
U kunt ook webcodering leren door er zelf onderzoek naar te doen, website-sjablonen aan te passen en de broncode van andere websites te controleren. Veel programmeurs leren op deze manier HTML en CSS, waarbij ze gebruik maken van software voor het bewerken van websites om een websitetemplate aan te passen en de code uit te zoeken.

Deze methode is echter niet ideaal. Het duurt erg lang, en je weet niet eens wat er te leren valt. Het is alsof je eerst de stukjes van een legpuzzel moet vinden voordat je ze in elkaar kunt zetten. Je bent beter af met trainingen zoals Treehouse.

Een andere bonus van Treehouse is dat het je niet alleen leert hoe je je website te bouwen, maar ook hoe je je website moet ontwerpen – iets wat op de volgende pagina wordt onderzocht.

 

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

https://zicht.nl

Gerelateerde artikelen

De Samsung Galaxy S7 of S7 edge

iPad hoezen te kust en te keur voor ieder model iPad

Whiskey glazen voor het najaar.