Andeko
Image default
Adverteren

Whisky karaf of toch beter in een fles bewaren?

De whisky karaf is weer helemaal terug van weggeweest. Vroeger deden ze in Schotland eigenlijk niets anders dan whisky in een karaf bewaren. De laatste jaren verdween de karaf uit het straatbeeld. De oorzaak was dat we nu gewoon flessen in de winkel kunnen halen. Maar jaren geleden gingen we met onze karaf onder de arm naar een distellerij om drank te halen. Dit gebeurde in Schotland niet anders. Vers uit het vat werd de whisky overgeschonken in een whisky karaf. Nu zijn wel minimaal honderd jaar verder en zien we de karaf weer terugkomen. Maar kan je het drankje beter in een karaf of fles bewaren?

Is de fles net open of al even open?

Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is hoe vol is de fles? In een fles past vaak veel meer drank dan in een whisky karaf. Het enige nadeel is dat zodra je de fles open laat staan met de dop erop er zuurstof in gaat zitten. Je fles vult zich met zuurstof en dit zorgt ervoor dat je whisky ouder begint te worden. Als dit bij jouw het geval is en je whisky fles bijvoorbeeld half open is. Zorg er dan voor dat je een los whisky karaf aanschaft. Met een los karaf kan je het zuurstofgehalte verminderen door de whisky over te gieten. Neem dan wel een kleiner whisky karaf om te vullen. Je whisky zal dan minder snel verouderen.

Giet geen volle fles open tenzij het whisky karaf een dop heeft

Ons advies is om geen volle fles whisky over te gieten in een whisky karaf. Er komt dan ineens teveel zuurstof bij je favoriete drankje. Doe het dus rustig aan en probeer eerst eens een fles over te gieten die al wat langer openstaat. Een alternatief is eventueel wel een whisky karaf met vacuümdop. De vacuümdop zorgt ervoor dat de whisky blijft afgesloten van zuurstof. Je beschermd je drankje dus veel beter tegen invloeden van buitenaf.

Whisky karaf staat super stijlvol

Een andere reden waarom je beter voor een whisky karaf kan kiezen is dat het super stijlvol is. Zet een bijzettafeltje neer met een gevuld whisky karaf en je hebt echt iets om naar uit te kijken. Wil je toch liever alleen een karaf gebruiken om je whisky te serveren? Een serveerset is dan ook een mooie optie om je favoriete drankje uit te schenken. Je hebt zo echt iets moois in de kast staan om van te genieten. Kortom je kan hem prima in een whisky karaf bewaren in plaats van een fles. Zuurstof komt er uiteindelijk bij beide wel bij.

https://www.whiskeyglazenshop.nl/