Andeko
Image default
Financieel

Gelijkwaardige beloning

Salarisverwerking is geen leuke taak om aan te werken. Toch moeten het personeel uitbetaald worden, anders houd je niemand meer over. Een loonbureau kan je helpen de salarissen te verwerken. Met een salarisservice kan je snel en eenvoudig alle relevante output en salarisstroken ontvangen. Ook kan je altijd inloggen op deze service, hoe laat het is en waar je ook bent. Zelfs je werknemers kunnen hun gegevens inzien en de loonstroken en jaaropgaves downloaden, als zij dat willen. Nooit meer dat gedoe aan het begin van het jaar als de werknemers om hun jaaropgave vragen. 

Ook kan je voor vragen en hun kennis bij het loonbureau terechtProflon is een voorbeeld van salarissoftware. Je hoeft het maar één keer op de server te plaatsen waarna het pakket beschikbaar zal zijn. Ook dit kan je koppelen met het HR dashboard. Vooral voor salarisverwerking met moeilijke en ingewikkeld CAO’s en bedrijfstakregelingen is een loonbureau ideaal. Zij heb meer ervaring op het gebied van loodadministratie waardoor je er zeker van kan zijn dat het salaris van je personeel goed wordt verwerkt.  

Als werkgever moet je iedereen gelijkwaardig belonen. Je mag geen onderscheid maken tussen mannen en vrouwen, autochtonen en allochtonen, voltijders en deeltijders, mensen met een handicap of werknemers met een vast contract. Wel mag een werknemer met meer werkervaring meer uitbetaald krijgen of wanneer iemand al een aantal dienstjaren in dienst is. Functies waar er gelijkwaardige werkzaamheden worden gedaan, moeten ook gelijk beloond worden.  

Samen met het loonbureau kan je ook tot een oplossing komen voor een juiste salarisverwerking waar er geen onderscheid wordt gemaakt. In een onderneming kan je altijd tegen iets aanlopen en hulp moet je altijd aannemen. Wanneer je onvoldoende kennis van een onderdeel binnen je onderneming hebt, kan je beter hulp inschakelen dan jezelf forceren en het uiteindelijk toch niet juist doen. 

http://www.cbbs.nl/