Andeko
Image default
Financieel

Waarom zou je de opleiding budgetcoach volgen?

Wanneer een cliënt kampt met schulden, komt er een budgetcoach aan te pas. Dit gaat specifiek over schulden die de cliënt niet binnen drie jaar kan afbetalen. Als budgetcoach bespreek je zijn of haar financiële situatie en probeer je de schulden op te lossen door middel van een budgetplan. Dit plan is afgestemd op de persoonlijke situatie en zorgt ervoor dat er weer balans komt tussen de inkomsten en uitgaven.  Het doel is om je cliënt uiteindelijk zelfredzaam te maken. Als budgetcoach begeleid je je cliënt bij het gehele proces, zowel op financieel als op sociaal vlak. 

Twijfel je nog? Lees hier waarom je de opleiding budgetcoach moet volgen. 

Budgetcoach worden

Wanneer je graag aan de slag wilt als budgetcoach, zijn er twee soorten opleidingen waar je je voor kunt aanmelden. Een digitale en een klassikale. De digitale opleiding wordt e-Learning Budgetcoach genoemd. Tijdens deze opleiding doe je alle basiskennis op om zelfstandig te werken als budgetcoach. De klassikale opleiding heet de praktijkopleiding. Tijdens deze opleiding leer je de kennis uit de e-learning toe te passen in de praktijk. 

Opleiding budgetcoach 

De e-Learning Budgetcoach vindt volledig digitaal plaats en vergt ongeveer 34 uur aan studiebelasting. 

Praktijkopleiding Budgetcoach

Nadat je de e-Learning Budgetcoach met succes hebt afgerond, is er nog de Praktijkopleiding Budgetcoach. Dit is een vier daagse, klassikale training. Daarnaast is het de bedoeling dat je thuis nog ongeveer 8 uur besteedt aan het studeren. Deze digitale voorbereiding zit bij de opleiding inbegrepen. Het enige wat je nodig hebt, is een eigen laptop en een rekenmachine. 

Waarom zou je de opleiding budgetcoach volgen? 

Wil je graag aan de slag als budgetcoach? Volg dan eerst de opleiding. Het niveau van de opleiding is meestal op mbo of hbo-niveau. De vakopleiding behandelt dezelfde stof als studenten die een landelijk erkende mbo-opleiding volgen.  

De opleiding is goed te doen. Je volgt de opleiding in je eigen tempo, waar en wanneer je maar wilt. Op die manier is de opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of andere dingen die spelen in jouw leven. Daarnaast kan je op ieder moment starten met de opleiding. Genoeg tijd om na te denken. 

De opleiding is zeer toegankelijk. Je wordt persoonlijk begeleid door een deskundige docent met veel ervaring. Je staat er nooit alleen voor. De docent geeft altijd feedback of antwoorden op al jouw vragen. 

Wil je graag aan de slag als budgetcoach? Schrijf je dan in voor de opleiding!

http://financielezorg.hoffelijk.nl