Andeko
Image default
Zorg

Persoonlijke ontwikkeling van zorgpersoneel met ZelfSterk

Het werk in de zorg is haast niet te vergelijken met andere beroepen. Een dag in de zorg namelijk nooit hetzelfde, waardoor het beroep veel flexibiliteit en veerkracht vereist. Bovendien is het erg dynamisch, omdat geen dag dus hetzelfde is. De kunst is om als zorgmedewerker de bewoners van het verzorgingstehuis op hun gemak te stellen en hen thuis te laten voelen. Geregeld leidt dit tot warme en liefdevolle momenten, maar er kan ook onverwachts gereageerd worden door bewoners, met name wanneer de bewoner te maken krijgt met geheugenverlies. Echter, agressie bij dementie is niet de enige vorm van agressie waarmee zorgmedewerker geconfronteerd kunnen worden. Zo kan er fysiek en verbaal grensoverschrijdend gedrag in de zorg plaatsvinden door verschillende actoren, waaronder bewoners en hun naasten. Hoe ga je in dit soort situaties met geweld om? Dát is de vraag die in de trainingen van ZelfSterk centraal staat.

Het doel van de trainingen van ZelfSterk

De centrale vraag hoe er omgegaan moet worden met agressie in de zorg kent geen universeel antwoord, omdat er dus meerdere vormen van agressie bestaan en deze agressie door verschillende betrokkenen geuit kan worden. Zo kan een geliefde van een bewoner gefrustreerd raken door de situatie waarin de bewoner zich verkeert en deze frustratie uiten richting het zorgpersoneel. Hoewel de frustratie te begrijpen valt, kan het agressieve gedrag niet getolereerd worden. Aan de zorgmedewerkers is het daarom de taak om de situatie niet te laten escaleren, wat lang niet altijd eenvoudig is. Bovendien kunnen deze situaties ook zeer ingrijpend zijn voor de desbetreffende zorgmedewerker, waardoor de trainingen van ZelfSterk noodzakelijk zijn voor inzicht en persoonlijke ontwikkeling.

Trainingen op maat

Ben jij benieuwd wat ZelfSterk voor jouw organisatie en zorgpersoneel kan betekenen? Wij kunnen de trainingen aanpassen aan jouw organisatie, waardoor wij altijd een passende cursus kunnen bieden. Neem daarom vooral een kijkje op onze website!

https://www.zelfsterk.nl/