Andeko
Image default
Energie

Kunnen zonnepanelen worden verzonden?

Als je van plan bent zonnepanelen online te bestellen zijn er een aantal zaken van belang. Je moet namelijk weten dat zonnepanelen door een lang proces gaan voordat ze klaar zijn voor de verkoop. Naast dat dit proces tijdsintensief is, is het ook arbeidsintensief. Het kan daardoor dus geruime tijd duren voordat je de panelen zal ontvangen thuis. Dit is belangrijk om rekening mee te houden in de planning. Daarnaast is het verschepen van zonnepanelen niet goedkoop. Dit komt omdat ze goed verpakt moeten worden en de veiligheid de gehele reis gewaarborgd moet worden. Houdt er rekening mee dat er minimaal 500 euro op de rekening komt voor verschepingskosten, afhankelijk van de bestemming. Zonnepanelen kunnen namelijk niet worden verzonden via vrachtverkeer aangezien dit beschadiging kan opleveren.

Verpakken van zonnepanelen

Het vervoeren van zonnepanelen is een uitdaging, zelfs voor vakkundige transportbedrijven. Het niet goed verpakken van zonnepanelen kan leiden tot gebroken, gebarsten, bekraste of vervormde panelen. Zonnepanelen worden normaliter horizontaal of verticaal geassembleerd en geplaatst tussen beschermers die op elke hoek binnen een grote carbon doos worden toegevoegd. Als ze horizontaal op elkaar worden gestapeld, kan dit druk op de panelen veroorzaken en kan dit de kwaliteit van de zonnepanelen kosten. Het vervelende hieraan is dat dit kan leiden tot gebreken die pas na installatie worden opgemerkt. Een van de veel voorkomende problemen zijn microscheurtjes in zonnepanelen. Als je van plan bent zonnepanelen op je huis te laten plaatsen, is het verstandig hier eerst goed onderzoek naar te doen. Zonnepanelen kosten misschien minder in het buitenland, maar verscheping en verpakking zijn hierin nog niet meegeteld. Nog maar af te zien van het risico op beschadiging tijdens de reis.

Hoe lang duurt de installatie van zonnepanelen?

Wanneer je de beslissing maakt om zonnepanelen aan te schaffen heb je deze natuurlijk niet direct werkend op je huis. Er gaat een bepaald proces aan vooraf. Op het moment dat je hebt besloten over te stappen naar duurzame energie is het van belang een inspectiebedrijf langs te laten komen om je huis en met name het dak te controleren. Deze moeten namelijk geschikt zijn voor de aanleg van zonnepanelen. De grootte van het dak en het type dak zijn met name van belang hierbij. Wanneer je een ondertekend contract ontvangt vanuit het inspectiebedrijf, zal je zonne-energiebedrijf een planning maken voor de installatie. Als je wilt dat je panelen meteen worden geïnstalleerd, zal je hier rekening mee moeten houden bij de keuze voor een bedrijf. Als de vergunning is goedgekeurd, is de installatie zelf in principe het snelste deel van de procedure. Installateurs kunnen binnen 3 dagen zonnepanelen installeren. Het hangt af van het aantal panelen en hoe ingewikkeld het dak is.