Andeko
Image default
Dienstverlening

Belang van zekeringkasten

De elektrische apparaten die normaal bij mensen thuis of in bedrijfsruimten worden gebruikt, hebben een zekeringkast nodig. Er is een zekering nodig om de stroom van elektriciteit die elektrische apparaten gebruiken te regelen om te voorkomen dat ze worden beschadigd door overbelasting. Tegenwoordig worden de zekeringkasten vervangen door stroomonderbrekers die ook hetzelfde doel dienen als de zekeringkasten, deze stroomonderbrekers hebben veel voordelen omdat ze niet vervangen hoeven te worden zoals een groepenkasten vervangen moeten worden wanneer ze gebruikt worden. Defecte elektrische bedrading kan brand veroorzaken of uw elektrische apparaten beschadigen. Daarom moet u de defecte groep box zo snel mogelijk vervangen. Stroomonderbrekers zijn vereist in elke installatie van alle elektrische apparaten om elektrocutie of brand te voorkomen die kan worden veroorzaakt door stroomonderbreking of soms overbelasting van elektriciteit.

Wat veroorzaakt doorgebrande zekeringen?

Doorgebrande zekeringen worden meestal veroorzaakt door overbelasting van de stroomvoorziening en om dit soort situaties te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat al uw elektrische apparaten goed zijn aangesloten op het elektriciteitsnet en ook niet overbelast zijn. In veel werkplaatsen gebeurt dit meestal door overbelasting van de hoofdvoeding, omdat veel elektrische apparaten veel stroom nodig hebben om ze te laten werken. Laswerkplaatsen hebben voldoende en voldoende vermogen nodig om de machines te bedienen die worden gebruikt, bijvoorbeeld de lasmachine, het zweefvliegtuig dat wordt gebruikt voor het snijden van het metaal. Het regelmatig controleren van de zekeringkasten met behulp van de regels voor het vervangen is vereist om schade aan de machines te voorkomen die kan worden veroorzaakt door defecte zekeringen. Dit kan zelfs brand of schade aan de eigendommen veroorzaken.

Gebruik van zekeringkasten

Zekeringkasten zijn een elektrisch systeem dat fungeert als een centrale hub in huis. Dit elektrische systeem wordt gebruikt om de binnenkomende spanning te scheiden in verschillende circuits. Wanneer er sprake is van overbelasting, schakelt de zekeringkast de stroom uit om schade aan de apparaten te voorkomen en zo het huis te beveiligen tegen elke vorm van elektrische storing. De zekering zelf heeft een metalen strip die smelt wanneer de stroom de limiet van de zekering spanning overschrijdt die hij moet weerstaan ​​en er kan geen overbelasting van de stroom door de zekering gaan zonder dat de zekering smelt. Het is noodzakelijk om een ​​zekeringenbord te vervangen als het oud is en niet voldoet aan de veiligheidsvoorschriften en ook om de zekeringen te vervangen die al of op een of andere manier beschadigd zijn. Het punt om op te merken is dat wanneer uw zekeringkast blijft trippen, er mogelijk een defecte elektrische bedrading is.