Andeko
Dienstverlening

3 Dingen die u moet weten over Chiropractie

Chiropractie is een beroep, erkend en aangemoedigd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), dat zich bezighoudt met de diagnose, behandeling en preventie van aandoeningen van het neuro-musculoskeletaal systeem, d.w.z. problemen in de wervelkolom, de gewrichten, de spieren, de pezen, de zenuwen en hun invloed op het zenuwstelsel en de gezondheid in het algemeen.

Veel voorkomende dagelijkse activiteiten, repetitieve bewegingen en een slechte houding kunnen ervoor zorgen dat de gewrichten van ons lichaam, vooral de ruggengraat, hun uitlijning of normale beweging verliezen. Dit wordt gewricht dysfunctie of wervel subluxatie complex genoemd. Na verloop van tijd kunnen deze veranderingen invloed hebben op de wervels, de spieren en de functie van de zenuw die tussen de wervels doorloopt, en kunnen leiden tot degeneratieve veranderingen zoals bijvoorbeeld osteoarthrose.

Chiropractie heeft bewezen een sterke bondgenoot te zijn in de strijd tegen verschillende soorten pijn, maar het is een beetje verkend beroep. Dus hebben we besloten om deze post te maken met 3 dingen die u moet weten over chiropractie.

 

1 – Chiropractie behandelt de oorzaak van de pijn, niet de symptomen

Chiropractie kan niet alles genezen. In veel gevallen kan het echter de oorzaak van een deel van de pijn omkeren. Als uw nek verkeerd is uitgelijnd, zal het nemen van een pijnstiller de symptomen behandelen, maar een Chiropractor Bennekom zal de oorzaak van de pijn behandelen.

Ze werken op het zenuwstelsel van het lichaam. Dit systeem regelt alles, van reflex reacties tot en met de ademhaling. Terwijl de zenuwen over de ruggengraat lopen en door het lichaam stralen, geloven Chiropractors Bennekom dat de gezondheid van de ruggengraat alles is.

 

2 – Behandel uw pijn zonder medicamenten

Pijnpatiënten zijn doorgaans zeer vertrouwd met pijnstillers, zowel op recept als over-the-counter, maar chiropractische aanpassingen kunnen de pijn verlichten zonder medicamenten. Het is een geweldige optie voor iedereen die geïnteresseerd is in het verminderen van het gebruik van medicamenten.

Chiropractors in Bennekom gebruiken deze drugsvrije aanpak omdat ze het hele lichaam als een holistisch systeem behandelen, waarbij ze zich minder richten op symptomen en meer op het gezond houden van het lichaam.

 

3 – Chiropractie vult andere pijnbehandelingen aan

De zorg voor een patiënt met chronische pijn betekent meestal het gebruik van verschillende therapieën, zoals zenuwblokkades, orale medicamenten of transcutane elektrische zenuwstimulatie. Aangezien chiropractie geen gebruik maakt van geneesmiddelen, kan het worden gebruikt in combinatie met bijna elke andere therapie.

Gerelateerde artikelen

Een videograaf met uw bruiloft?

We hadden een mediator in Maastricht nodig

Solex rijden als team-uitje