Andeko
Image default
Webdesign

Veilig een online winkel starten

Een online winkel starten kan iedereen met een computer en browser. Ga naar de website van Shoptrader, start jouw gratis 15 dagen account en richt een webwinkel in. Klaar? Niet echt, een online winkel starten vergt meer dan artikelen in de winkel plaatsen. Zeker, Shoptrader is een prachtig platform voor startende ondernemers maar er komt meer bij kijken om vertrouwen op te wekken bij jouw klanten. En dat is de sleutel naar blijvend succes; klantvertrouwen. Lees verder en je leert hoe je een online winkel kunt starten en het vertrouwen kunt winnen van de klant.

 

De winkel moet er netjes uitzien

De eerste indruk is erg belangrijk. De uitstraling moet duidelijk, strak en aantrekkelijk zijn. Niet alleen op jouw browser, maar ook op een tablet en smartphone. Je kunt met elke webbuilder een site bouwen, maar je kunt ze niet overal testen. Kies daarom een systeem dat uitvoerig getest is op verschillende systemen.

 

Veilige betaalmogelijkheden

Tijdens de online winkel starten heb je misschien nog niet nagedacht over een zakelijke rekening openen. Toch is dat belangrijk, betalingen naar een persoonlijke rekening wekken niet bepaald veel vertrouwen op, een PayPal account is vaak niet voldoende. Door iDeal, MultiSafepay, AfterPay en creditcard als betaalopties aan te bieden in de webshop kunnen klanten met hun favoriete en vertrouwende passen en rekeningen betalen. Deze diensten kun je eenvoudig koppelen aan de webshop en jouw rekening.

 

Een winkel keurmerk

Er zijn diverse organisaties die keurmerken uitgeven voor online winkels. Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Wanneer je zelf een website inricht kan dat een probleem zijn, binnen Shoptrader zijn er zelfs drie keurmerken die je kunt koppelen aan de site; Qshops, Trusted Shops en Webwinkelkeur. Omdat je al een betrouwbaar systeem gebruikt is het veel eenvoudiger om in aanmerking te komen voor keurmerken in je webshop.

 

Contactinformatie

Zorg dat je bereikbaar bent. Deel jouw contactinformatie en laat klanten contact opnemen via een reactieformulier, e-mail en telefoon. Het huisadres hoeft niet altijd vermeld te worden, wanneer je een zakelijk adres hebt moet je die zeker vermelden. De Kamer van Koophandel inschrijving en BTW-nummer mogen ook zeker niet ontbreken.

 

Een online winkel starten is eenvoudig, zorg dat jouw bezoekers ook met vertrouwen kunnen winkelen.

https://www.shoptrader.nl/