Andeko
Image default
Mode en Kleding

Zilveren sieraden

Hoewel gouden sieraden vaak de meeste aandacht krijgen zijn zilveren sieraden ook prachtig om te zien en om te dragen. Daarnaast zijn zilveren sieraden goedkoop in vergelijking met gouden sieraden. Online kun je de mooiste zilveren sieraden kopen tegen de scherpste prijzen. Zo kun je zilveren oorbellen, een zilveren ketting en een zilveren armband kopen voor de prijs die je normaal gesproken zou betalen voor één gouden sieraad! Waar moet je rekening mee houden als je online gaat shoppen naar zilveren sieraden?

 

Echt zilver of silver plated?

Wanneer je bij zilveren sieraden de term 925 Sterling zilver ziet staan duidt op op de hoeveelheid zilver in het materiaal. Het getal 925 staat voor 92,5% zilver, daar wordt vaak een ander materiaal aan toegevoegd om het zilver harder te maken. Bij gouden sieraden wordt dit uitgedrukt in Karaat zoals 18 Karaat. Net als bij gouden sieraden is er ook een “silver plated” versie, ook wel verzilverd genoemd. Dan betreft het een zilveren sieraad met een dun laagje echt zilver over een kern van een ander materiaal. Naast het sterker maken van de sieraden zal de prijs van silver plated sieraden ook een stuk gunstiger uitvallen. In praktijk kun je het verschil vaak alleen zien aan het prijskaartje.

 

Passen zilveren sieraden bij jou?

Gouden sieraden hebben een warme gloed, zilveren sieraden hebben een typische koele uitstraling. Een voordeel van zilver is dat het eigenlijk bij alle kleuren past, het is een zeer neutrale kleur. Met name bij koele kleuren zijn zilveren sieraden ideaal, dat geldt overigens ook voor de huidskleur. Wanneer je een getinte huid hebt zal goud veelal mooier uitkomen, bij een lichte en “koele” huid staan zilveren sieraden vaak mooier. Dit is overigens geen regel, met elk huidtype kun je zowel gouden als zilveren sieraden dragen, er zijn wel combinaties die beter uitkomen.

 

Zilver en diamant

Diamanten worden vaak in zilver en platina sieraden gebruikt omdat goud teveel afleidt van de schittering in een diamant. Ook goedkopere saffieren en kristallen komen uitstekend tot hun recht in zilveren sieraden. Online kun je zeer goedkoop zilveren sieraden kopen met mooi ingelegde steentjes.