Andeko
Image default
Tweewielers

Scooter helm kopen

Moet je een helm dragen wanneer je met een snorscooter op de openbare weg rijdt? Is een goedkope helm net zo goed als een dure? Kun je online een helm kopen met de juiste maat? Deze vragen en meer beantwoorden we in dit artikel. Wanneer je goedkoop een helm wilt kopen online mag je deze antwoorden niet missen!

 

Moet je een helm dragen met een snorscooter?

In Nederland bestaat er geen helmplicht wanneer je rijdt op een snorscooter die niet harder rijdt dan 25 km/u. Ook niet wanneer er geen fietspad aanwezig is en je dus op de openbare weg moet rijden. Je mag met een snorfiets overigens nooit buiten de bebouwde kom op de normale weg rijden. Toch is een helm kopen geen verkeerd idee, zeker niet op gevaarlijke wegen. Tijdens regenachtige dagen houd je ook je hoofd droog.

 

Is een goedkope helm net zo goed als een dure helm?

Er zijn een aantal verschillen tussen dure en goedkope scooter helmen. Bij een helm kopen moet je letten op het type. Een open jethelm is goedkoper dan een gesloten integraalhelm, maar biedt ook wat minder bescherming. Daarnaast kan de kwaliteit van de buitenschil en binnenschil anders zijn per merk en type helm. In Nederland zul je niet snel een slechte helm kopen wat betreft veiligheid. Het comfort kan wel verschillen door kenmerken als ventilatie en de voering.

 

Kun je online een helm kopen met de juiste maat?

Je hoeft een helm niet eerst te passen, maar meten is weten. Meet de omtrek van jouw hoofd, ongeveer twee centimeter boven je wenkbrauwen. Die omtrek bepaalt de maat helm die je nodig hebt. Kijk in de online winkel welke maat past bij de omtrek van je hoofd. Zo kun je met een gerust hart goedkoop een helm kopen via internet.

 

Nog een paar handige weetjes bij een scooter helm kopen:

 

  • Er zijn drie helmtypes; jethelm, integraalhelm en systeemhelm
  • Vespa rijders kiezen vaak voor een jethelm ofwel pilotenhelm
  • Er zijn ook speciale kinderhelmen te bestellen
  • Ook met een bromscooter op het fietspad moet je verplicht een helm dragen
  • Online zijn scooter helmen vaak een stuk goedkoper
https://www.scooteronderdelenshop.com/