Andeko
Image default
Dienstverlening

Persoonlijke aandacht bij deze zorginstelling in Arnhem

De Harmonie (www.deharmonie-wonenmetzorg.nl) is een kleinschalige en vertrouwde zorginstelling in Arnhem. Vaak hoort de Harmonie dat cliënten het fijn vinden dat deze zorginstelling zo veelzijdig is. Zo zijn mensen met dementie ontzettend welkom bij de Harmonie. De Harmonie is eigenlijk hét zorgcentrum voor mensen met dementie in Arnhem. Daarnaast wordt er ook een dagopvang geboden en kunnen mensen met dementie terecht in het zorghuis. Het maakt bij de Harmonie niet uit in welk stadium de dementie van de cliënt is. Onze professionals weten precies op wat voor manier zij moeten reageren bij elke situatie met een dementerend persoon.

Een zorginstelling in Arnhem waar aan iedereen wordt gedacht

Deze zorginstelling in Arnhem denkt niet alleen aan de dementerende cliënten, ook wordt er gedacht aan familie en vrienden. Een dementie kan iemands leven best wel overrompelen en dan is het belangrijk dat de sociale contacten onderhouden blijven. Daarom is er binnen ons zorgcentrum altijd plek voor de naasten van de dementerende. De Harmonie ziet het als haar taak om de familie en de cliënt zelf, een veilig en warm gevoel te geven. Het motto van de Harmonie is dan ook: Harmonieus wonen met zorg.

Familie om de cliënt heen

Omdat de familie dus zo’n belangrijke rol speelt binnen de zorg van onze dementerende cliënten, overleggen wij regelmatig met de familie over de voortgang tijdens het verblijf. Het betrekken van de familie, heeft ook voor de cliënt een aantal voordelen. Zo gaan zij zich niet snel eenzaam en verloren voelen door de familie die zich om hen heen bevind. Ook hebben wij gemerkt dat er vaker activiteiten tussen de familie en de cliënt plaatsvind, waardoor de cliënt zich een stuk minder afhankelijk voelt. Het hebben van familie of vrienden om de cliënt heen, is dus iets dat wij zeker stimuleren waar dat kan.

Dagopvang

Voor mensen met beginnend geheugenverlies, biedt zorginstelling de Harmonie in Arnhem ook dagopvang aan. Het is dan mogelijk dat de cliënt nog langere tijd in zijn of haar eigen omgeving verblijft. Mensen waarderen vaak de sfeer en de kleinschaligheid bij onze dagopvang. Bij ons bent u geen nummer, maar een mens.

Kom gerust langs

Kom snel een keer kijken als u geïnteresseerd bent in een verblijf bij de Harmonie. Neem ook gerust uw naasten mee, samen ervaren jullie dan onze fijne sfeer en kleinschaligheid!