Andeko
Image default
Verbouwen

Kies de tegel waar je blij van wordt

Kies de tegel waar je blij van wordt

Vierkant, rechthoekig, hexagon en zelfs van één meter groot, je hebt tegels in alle soorten en maten en tegenwoordig mag je ze ook weer gebruiken in alle ruimtes in je huis. Laat je creativiteit op de vrije loop en kies tegels voor in je badkamer, toilet, keuken, woonkamer en misschien zelfs wel in je slaapkamer! Het belangrijkste is om een tegel te kiezen die je mooi vindt, waar je blij van wordt of die je inspireert.

 

Pin it!

Voordat je naar de winkel gaat om nieuwe wandtegels te kopen voor in je huis is het van belang dat je je goed oriënteert op wat de mogelijkheden zijn. Je wilt natuurlijk niet thuiskomen met een aankoop waar je later spijt van krijgt. Een app die je bij deze voorbereiding en oriëntatie kan helpen is: Pinterest. Je typt een wandtegel in en er komen allerlei soorten en maten tevoorschijn. Wanneer je je zoekopdracht in het Engels typt is de kans groot dat het aantal opties nog groter wordt. De app is namelijk internationaal bekend en kan je helpen om met originele ideeën te komen voor de perfecte wandtegel in jouw keuken of badkamer. Bewaar wat je leuk vindt, creëer een moodboard en ga daarmee naar de winkel. De verkoper is blij dat jij zo goed voorbereid bent en kan je gericht helpen met het vinden van de juiste tegel. De voorbereiding is het halve werk, dus pin it!

 

De voordelen

Als je een badkamer, woonkamer of welk vertrek dan ook aan het inrichten bent dan kies je vaak niet direct voor tegels. In de badkamer en het toilet is het meer vanzelfsprekend, maar ook daar is het niet je enige keus. Toch heeft het kiezen voor mooie wandtegels in je huis vele voordelen. Allereerst de hygiëne, wandtegels zijn in de meeste gevallen gemaakt van steen, dit maakt dat je ze goed kan reinigen zonder dat ze meteen beschadigen, zoals verf bijvoorbeeld zou doen. Daarnaast zijn de tegels gemakkelijk in onderhoud en slijtvast. Waar verf of hout nog wel een keer kan gaan schimmelen doen wandtegels dat niet. Het harde stenen materiaal, maakt de levensduur van erg lange tijd. Voor deze lange levensduur is het echter wel van belang dat de tegels op de juiste manier aan de muur worden bevestigd en de ondergrond stevig is.

 

De tegelzetter bellen

Niet voor niets is er een vakopleiding tot tegelzetter. Al denken veel mensen dat het betegelen van een badkamer nog niet direct zo moeilijk kan zijn, je kan je beter voorbereiden op een ingewikkeld klusje. Als je van jezelf al weet dat je twee linker handen hebt, of niet heel nauwkeurig kan werken, dan wordt een tegelzetter bellen zeker geadviseerd. Dit is misschien een extra investering voor je badkamer, maar dit is het zeker waard als je wilt voorkomen dat je tegels scheef aan de muur zitten, verzakken of zelfs in de loop der jaren met bosjes van de muur af komen vallen.

 

Of toch zelf tegelen

Heb je twee rechterhanden, of een linker en een rechter en kun je nauwkeurig te werk gaan, lees je dan goed in. Kies voor een goede voorbereiding, zodat je een goed overzicht hebt van wat je wanneer moet doen. Vraag advies aan een professional of kijk tutorials op bijvoorbeeld Youtube. Veel bouwmarkten hebben filmpjes online geplaatst waarop uitgelegd wordt hoe een bepaalde klus moet worden uitgevoerd, echt een aanrader!