Andeko
Image default
MKB

Shisha vs Herbal

In Nederland mag je in horecagelegenheden binnen niet roken. Wel zijn er speciale shisha lounges waar je shisha kunt roken. Hier staan meestal waterpijpen waar je gezellig met je vrienden omheen kunt gaan zitten. Natuurlijk een groot voordeel dat je huis er niet naar gaat ruiken en je ouders hoeven niet mee te genieten met jou en je vrienden.

 

Natuurlijk mogen horecagelegenheden mensen niet binnen laten roken, daardoor moeten shisha lounges zich ook aan bepaalde regels houden. Het is dus zo dat er enkel in bepaalde daarvoor aangewezen rookruimtes gerookt mag worden. Om speciale rookruimtes te hebben moest je dus ook ruimtes hebben waar niet gerookt mag worden. Als shisha lounge mag je niet de gehele zaak als rookruimte aanhouden. Het is voor de uitbaters erg vervelend natuurlijk dat ze niet over shisha’s neer mogen zetten. Shisha lounges moeten dus een deel van hun zaak een rookvrij gedeelte laten zijn. Dit is erg vervelend voor ze omdat ze minder mensen toe kunnen laten.

 

Shisha lounges zouden ook nog iets anders kunnen proberen, en dat is andere tabak. Ze zouden in plaats van normaal tabak herbal tabak gaan gebruiken. Dit zijn kleine geursteentjes die gaan dampen waardoor er warmte en smaak vrijkomt. Het is dus geen echt tabak en mogen daardoor wel overal gerookt worden. Naast dat het dus overal gerookt mag worden maakt ook dat het minder ongezond is. Het is dus dubbele winst. Wanneer je dus graag tabak wil roken maar dat wel op een gezondere manier wilt doen moet je kiezen voor herbal tabak. Wil je wel de echte shisha sensatie, dan moet je gewoon kiezen voor de ouderwetse shisha tabak. Er is een heel groot assortiment dus er is altijd voor iedereen wat. Let dus goed op als shisha lounge eigenaar, de boetes zijn niet mals die worden opgelegd voor het binnen roken.