Andeko

mei 31, 2019 Auto's en Motoren

De best verkochte occasions via de autodealer in Etten-Leur

Je hoeft maar even te Googelen om te weten dat het aanbod occasions in Brabant gigantisch is. Dat maakt kiezen een stuk moeilijker. Autodealer MV Motive in Etten-Leur biedt je daarom gratis wat accurate cijfers waarmee jij een goede keuze kunt maken.

De tien bestverkochte occasions bij de autodealer in Etten-Leur

In 2018 zijn volgens onderzoek van het ANP bijna 2 miljoen occasions verkocht. Dankzij de grote voorraad bij dealers en de devaluatie van nieuwe auto’s, kopen mensen in Nederland vaker een tweedehands auto. 80% van deze auto’s rijdt op benzine en ook de verkoop van hybride en elektrische auto’s zit in de lift.

Opmerkelijk is dat 10 modellen verantwoordelijk zijn voor bijna 15% van alle verkochte occasions. Dat zijn:

  • Volkswagen Golf. Al jarenlang de meest populaire hatchback. Wel wat duurder in onderhoud en reparaties. In vijf jaar moet je rekenen op ongeveer €4000,- aan extra kosten.
  • Volkswagen Polo. Het kleinere broertje van de Golf. Daarom ook wat goedkoper en een stuk voordeliger in het onderhoud. Reken op ongeveer €3000,- in vijf jaar.
  • Opel Corsa. Ook al jaren een populaire stadsauto en behoorlijk goedkoper dan vergelijkbare modellen. Na aanschaf kost deze auto je gemiddeld €3100,- in vijf jaar tijd.
  • Renault Clio. Klein, pittig en populairder dan ooit. In 2018 is de 0.9 Eco Dynamique versie bijna 10% meer verkocht dan het jaar ervoor. Wat onderhoud en reparatiekosten betreft is het een middenklasser. Je betaalt over vijf jaar tegen de €3500,-.
  • Ford Focus. De Wagon versie biedt genoeg ruimte aan gezinnen met kinderen. Je krijgt veel auto voor je geld en met €3600,- aan onderhoudskosten in vijf jaar tijd is deze occasion ondanks zijn grootte niet duurder dan kleinere hatchbacks.
  • Opel Astra. De Opel Astra is de afgelopen decennia aan een flinke opmars bezig en is in 2018 voor het eerst in dit rijtje te vinden. Qua ruimte vergelijkbaar met een Focus en €3500,- in vijf jaar aan onderhoudskosten ook net een stukje goedkoper. Hetzelfde geldt voor de aanschafprijs.
  • Ford Fiesta. Vergelijkbaar met een Opel Corsa maar wel een stukje duurder in aanschaf en onderhoud. Houd rekening met ongeveer €3300,- in vijf jaar vanaf het moment van aanschaf.
  • Peugeot 206. Een ‘gouwe ouwe’ die je nog steeds veel ziet rijden terwijl de laatste nieuwe auto in 2012 van de band rolde. De aanschaf van deze auto is stukken lager dan bij de andere modellen uit dit rijtje maar houd wel rekening met stevige onderhoudskosten. €3500,- per vijf jaar is geen uitzondering.
  • BMW 3-serie. Een echte zakenauto die opvallend genoeg vaak gekocht, in plaats van geleased wordt. De aanschaf van deze auto ligt een stuk hoger en in vijf jaar tijd ben je tegen de €5000,- aan onderhoud en reparatie kwijt.
  • Renault Twingo. Ook de nieuwe modellen zijn mateloos populair vanwege de relatief lage aanschafprijs, het hippe uiterlijk en compacte design. Met €2600,- per vijf jaar is dit de goedkoopste auto om te rijden.

Keuze gemaakt? Laat het weten!

Autodealer MV Motive in Etten-Leur specialiseert zich in bemiddeling. Dat betekent dat ze voor jou op zoek gaan naar de occasion die helemaal aan je wensen en eisen voldoet. Ook als je het nog niet zeker weet ben je van harte welkom in Etten-Leur om de mogelijkheden met de autodealer door te spreken.