Andeko
Image default
Auto's en Motoren

Voordelen zakelijk elektrisch leasen

Het aandeel elektrische auto’s neemt nog steeds snel toe. Dat is niet zo vreemd. Elektrisch rijden biedt namelijk de nodige voordelen. Er is echter ook een nadeel: de aanschafprijs voor een elektrische auto ligt aanzienlijk hoger dan die van een vergelijkbare uitvoering met benzinemotor. Dit geldt voor zowel nieuw als gebruikt. Om toch te profiteren van de voordelen van elektrisch rijden zonder de directe hoge kosten die privé aanschaffen met zich meebrengen, is zakelijk elektrisch leasen een goede optie, dit kun je bijvoorbeeld doen bij Lease-e. Hieronder vind je een aantal voordelen van zakelijk elektrisch leasen.

Zakelijk elektrisch leasen lage bijtelling

Zakelijk elektrisch leasen betekent dat je verplicht bent om een deel van de waarde van de auto bij je inkomen op te tellen bij privé gebruik van de auto. Dit is de bekende bijtelling. Voor elektrische auto’s is de bijtelling een stuk lager dan die voor een vergelijkbare benzine auto. Zeker als je qua inkomen in het hoogste tarief voor de inkomstenbelasting valt, pak je zo een mooi voordeel.

Duurzaam

Met een elektrische auto draag je bij aan de energietransitie van fossiele brandstoffen naar duurzame oplossingen. Elektriciteit kan namelijk, in tegenstelling tot benzine, opgewekt worden uit duurzame bronnen. Denk hierbij aan windmolens, zonnepanelen en waterkracht centrales. Veel bedrijven hebben duurzaamheid hoog in het vaandel en ook jouw werkgever staat waarschijnlijk wel open voor de overstap naar elektrisch rijden. Daar komt nog bij dat elektrisch “tanken” behoorlijke voordeliger is dan conventioneel benzine tanken.

Rijplezier verzekerd

Met een elektrische auto geniet je van elke rit. Je hebt geen last van hinderlijke motorgeluiden. Elektrisch rijden gaat geruisloos. Je hoort alleen de wind. Schakelen is met een elektrische auto verleden tijd. Je hebt simpelweg twee opties: vooruit of achteruit rijden. De elektromotoren zorgen voor een soepele acceleratie van stilstand tot 130 km/u. Remmen betekent niet langer energie weggooien. Tijdens remmen wordt de energie weer in de accu’s opgeslagen. En als je even snel een vrachtwagen in wilt halen of die midlifer in zijn te dikke Audi het nakijken wilt geven bij het verkeerslicht, dan kun je dat met een elektrische auto altijd een keer doen. Een elektrische auto trekt namelijk lekker snel op.

Voorzien van veel luxe systemen

Elektrische auto’s zijn standaard voorzien van nagenoeg alle denkbare hulpsystemen. Zo zijn adaptive cruise control en online navigatie zo ongeveer de standaard. Ideaal dus voor zakelijke ritten van en naar je klanten. Je arriveert ontspannen bij je klanten en ook weer fris in je (thuis)kantoor.