Andeko
Image default
Woningen

De kosten van vloerverwarming per m2

Wanneer je overweegt om je huis te verrijken met vloerverwarming, is een van de eerste vragen die in je opkomt waarschijnlijk: wat zijn de kosten van vloerverwarming per m2? Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type vloerverwarming, de grootte van de ruimte en eventuele extra functies die je wilt toevoegen.

Verschillende kosten

De kosten van vloerverwarming per m2 kunnen variëren vanwege een paar belangrijke factoren. Ten eerste, het type vloerverwarming dat je kiest speelt een grote rol. Er zijn over het algemeen twee types te onderscheiden: elektrische vloerverwarming en watergedragen vloerverwarming. Elektrische vloerverwarming is meestal goedkoper om te installeren, maar kan op de lange termijn meer kosten vanwege hogere energieprijzen. Watergedragen vloerverwarming heeft hogere installatiekosten, maar is zuiniger in gebruik.

Een andere belangrijke factor is de grootte van de ruimte. Hoe groter de ruimte, hoe meer materiaal en installatietijd nodig is, wat de kosten verhoogt. Ook kunnen extra functies, zoals thermostaten of zone-controles, de kosten verhogen.

Het onverwachte voordeel van vloerverwarming

Een leuk weetje over vloerverwarming dat je misschien niet kende, is dat het niet alleen zorgt voor warme voeten in de winter, maar ook kan helpen om je huis koel te houden in de zomer. Door koud water door de buizen te laten lopen, kan vloerverwarming werken als een soort omgekeerde airconditioning!

De meerwaarde van vloerverwarming

De exacte kosten van vloerverwarming per m2 zijn dus afhankelijk van verschillende factoren, maar de investering kan zeker de moeite waard zijn. Niet alleen draagt vloerverwarming bij aan het comfort van je huis, maar het kan ook bijdragen aan energiebesparing, vooral als je kiest voor een watergedragen systeem. En vergeet niet het extra voordeel in de zomermaanden, wanneer de vloerverwarming je helpt om je huis lekker koel te houden. Maak een zorgvuldige afweging en geniet van de warmte en comfort die vloerverwarming kan bieden.