Andeko
Image default
Woningen

Zo kies je de beste makelaar voor het verkopen van je woning in de regio Rotterdam

In de drukke huizenmarkt in de regio Rotterdam is er geen gebrek aan makelaars. Tientallen aanbieders in Rotterdam, Schiedam en Capelle aan den IJssel bieden hun diensten aan. En allemaal claimen ze de beste prijs voor jouw woning te kunnen krijgen. Wat jij wilt weten is wat een makelaar dan precies voor je gaat doen. En natuurlijk wat je daarvoor betaalt. Lees er alles over in dit artikel!

Aandachtspunten bij het kiezen van een verkoopmakelaar

Allereerst wil je een makelaar die de omgeving goed kent. Een makelaar in Capelle aan den IJssel kan een woning in die regio veel beter verkopen dan een makelaar uit Schiedam. Nabijheid van winkels, uitvalswegen, nabijheid tot de grote stad. Het zijn allemaal belangrijke factoren die duidelijk naar voren moeten komen op het moment dat je woning te koop wordt aangeboden. Ook in Rotterdam zelf zijn er makelaars die gespecialiseerd zijn in verschillende stadsdelen. Zo gaat een makelaar in Rotterdam-Zuid anders te werk dan een makelaar die zich vooral richt op het centrum.

Wat ga je betalen?

Leuk al die diensten maar wat ga je daarvoor betalen? Een makelaar kan misschien wel de hoogste prijs voor je woning regelen maar als je die winst vervolgens kwijt bent aan de courtage voor die makelaar heb je er persoonlijk weinig aan.

Het is goed om te weten dat een makelaar op twee manieren zijn diensten in rekening kan brengen. Enerzijds door een percentage van de verkoopprijs te rekenen. Vaak ligt dit rond de 1%. Deze methode wordt vaak gehanteerd bij woningen uit het hogere segment.

Een makelaar kan ook een vast bedrag rekenen. Dat is een stuk duidelijk want je krijgt meestal meteen een duidelijk overzicht van de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden. Bij goedkopere woningen kan deze vorm van makelaarskosten berekenen wel betekenen dat je verhoudingsgewijs meer betaalt dan bij een percentageberekening.