Andeko
Image default
Rechten

Letselschadevergoeding na een fietsongeval

Fietsers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers en fietsongevallen kunnen ernstig letsel veroorzaken met blijvende gevolgen. Als u letsel heeft opgelopen bij een fietsongeval, heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding of claim namens een naaste die gewond is geraakt. Meestal is uw letsel veroorzaakt door een aanrijding met een auto, bestelwagen of andere weggebruiker, maar het kan ook komen door een weg of fietspad die in slechte staat (bijvoorbeeld kuilen) is, of doordat uw fiets of helm het begeeft. Zelfs als je gewond bent geraakt bij een aanrijding en je de bestuurder niet kunt identificeren, kun je nog steeds aanspraak maken.

Ben jij slachtoffer geworden van een fietsongeval of van een ander ongeval? Kijk voor een schadevergoeding op het bedrijf LSB.nl

Hoe claim je een fietsongeval?

Praat met experts. Zij zullen uitzoeken of u een claim heeft en u kunt beslissen of u wilt dat wij u vertegenwoordigen. Als u het goed vindt dat LSB uw zaak in behandeling neemt, verzamelen we bewijsmateriaal ter ondersteuning van uw claim en laten we uw verwondingen onderzoeken door onafhankelijke medische experts. We zullen dan de verantwoordelijke persoon vragen om de schuld van uw verwondingen te accepteren en hun verzekeraar te vragen akkoord te gaan met het betalen van een vergoeding. We helpen u ook om de best mogelijke revalidatie te krijgen. Op deze manier regelen wij de meeste fietsongevallen claims buitengerechtelijk. Als we naar de rechtbank moeten gaan om uw schadevergoeding te krijgen, zullen we u gedurende het hele proces ondersteunen en ervoor zorgen dat uw claim zo snel mogelijk wordt opgelost.

Hoe lang moet ik claimen voor een fietsongeval?

U moet meestal binnen drie jaar na uw fietsongeval een claim indienen, tenzij u een claim indient namens een kind of een geliefde die niet de mentale capaciteit heeft om zichzelf te claimen:

  • U kunt op elk moment vóór hun 18e verjaardag een claim indienen voor een kind, waarna ze drie jaar de tijd hebben om een ​​claim in te dienen

  • Er is geen tijdslimiet als u een claim indient namens iemand die niet de mentale capaciteit heeft om te claimen

  • Als u een claim indient voor een dierbare die is overleden als gevolg van hun ongeval, moet u een claim indienen binnen drie jaar na hun overlijden of na ontvangst van de postmortale resultaten.

Hoeveel kan ik claimen bij een fietsongeval?

Er is geen vast bedrag dat u kunt claimen bij een fietsongeval. Uw schadevergoeding zal rekening houden met hoe ernstig u gewond bent geraakt en wat de financiële kosten van uw ongeval zijn. Zodra we de omstandigheden van uw ongeval kennen, zullen onze advocaten u vertellen hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen. Bij het berekenen van hoeveel compensatie u moet krijgen, kijken we naar:

  • Hoe ernstig uw verwondingen zijn?

  • De kosten van uw huidige en toekomstige medische zorg. Indien nodig kunnen we een regeling treffen die de behandeling voor de rest van uw leven vergoedt

  • Alle inkomsten die u bent kwijtgeraakt of zult verliezen door werkverzuim of werkloosheid

  • Kosten van aanpassing aan huis of voertuig als gevolg van uw letsel

  • Schade aan uw fiets of andere eigendommen zoals uw helm, kleding, telefoon of laptop.

Wil je weten op welke letselschadevergoeding jij recht hebt? Lees dit artikel. 

http://letselschadebureau.nl