Andeko
Image default
Mode en Kleding

Heren ringen de laaste herensieraden mode

Heren ringen zijn niet alleen voor getrouwde mannen, dit type herensieraad mag door elke man gedragen worden! Ringen voor mannen gaan heel ver terug in de historie, en nog steeds behoren heren ringen tot de meest gedragen herensieraden. Via internet kun je betaalbaar de meeste exclusieve ringen kopen waarmee jouw karakter helemaal tot zijn recht komt. Kijk direct in de collectie ringen voor mannen of lees verder voor een korte reis door de tijd.

 

Heren ringen zijn al duizenden jaren een traditie

Het geven en aanschaffen van ringen dateert al meer dan zesduizend jaar terug. Toen werden herensieraden al veel gedragen. Bij de Egyptenaren speelden ringen ook een belangrijke rol, later zouden de Grieken en de Romeinen een minder extravagant ontwerp maken. Heren ringen waren een symbool voor welvaart en status, grote zegelringen bijvoorbeeld. In Oosterse landen zijn herensieraden en heren ringen in het bijzonder nog steeds een symbool van rijkdom. Daar kun je ook ringen kopen van 24 karaat goud, dat is goud zonder andere metalen. De kleuren van deze herensieraden is meer oranje dan de vaak vergulde ringen in het Westen. Een 18 karaat ring heeft ook andere metalen wat het goud niet alleen goedkoper maakt maar ook sterker en meer krasvast. De kleur is ook wat minder diep dan 24 karaat goud. Bij heren ringen in Azië is dit sieraad niet alleen een pronkstuk maar ook een soort verzekering. Goud is behoorlijk waardevast en kan verkocht of verpand worden in moeilijke tijden.

 

Herensieraden maken een come-back

We leven eigenlijk in een vreemde tijd, voorheen droegen mannen vaak meer sieraden dan vrouwen. Nu is het precies omgekeerd maar daar komt verandering in. Mannen worden zich steeds meer bewust van hun uiterlijk en gaan op zoek naar heren ringen en andere sieraden om hun outfit compleet te maken. Heren oorbellen, armbanden en kettingen worden ook weer steeds populairder. Polshorloges waren altijd al in trek, met de originele designs van tegenwoordig zal dat ook zo blijven.

 

Wat voor soorten heren ringen zijn er te koop?

De meeste ringen worden aan de ringvinger gedragen. Dat komt voort uit de veronderstelling dat er een speciale ader of zenuw vanuit deze vinger naar het hart loopt. Je kunt uiteraard zelf kiezen om welke vinger je de ring doet, en ook op welke plek. Een knuckle ring bijvoorbeeld, die draag je hoger dan een normale ring. Je kunt ook kiezen voor een duimring, die is open aan de onderzijde om de ring makkelijk om te doen en bij te stellen.

 

Hoewel trouwringen meestal relatief eenvoudig zijn met hooguit een kleine steen kun je met normale ringen veel meer variëren. Je hoeft dit soort ringen niet altijd te dragen dus je stemt je collectie af op jouw kleding en de plekken waar je naartoe gaat. Zolang je de maat van de gewenste vinger weet kun je zoveel heren ringen bestellen als je zelf wilt. Als je de maat niet weet kun je de diameter van een andere ring opmeten, of je neemt een strookje papier, wikkelt die om je vinger, meet vervolgens het aantal millimeters op en deelt de uitkomst door 3,14. Zo weet je precies welke maat je moet bestellen.

http://www.ikbensieraden.nl/mannen-sieraden-kopen/mannen-ringen/