Andeko
Image default
Meubels

Wat kan je doen om beter te slapen in de zomer?

Je hebt vast wel is meegemaakt, niet kunnen slapen door de warmte. Slapen in de warmte is voor veel mensen een probleem. Iedereen vindt het lekker om onder een deken te slapen, en met dit deken wordt het wel heel warm en begin je veel te zweten. Wat kun je nu doen om toch een goede nachtrust te krijgen en genoeg uren te pakken? Verder kan je een paar oplossingen vinden voor dit probleem.

Bed

Het belangrijkste voor het goed slapen is het bed. Zonder goed bed en matras krijg je überhaupt geen goede nachtrust. Zo kan je kiezen tussen eenpersoonsbedden, twijfelaars en tweepersoonsbedden. Slaap je met een partner dan is slapen in de zomer op een eenpersoonsbed of twijfelaar bijna niet te doen. Het beste is dan om een goed tweepersoonsbed te kopen. Vaak hebben tweepersoonsbedden ook een goede ventilatie, dus zijn ze ook goed voor in de zomer. Emob een groot aanbod in tweepersoonsbedden. Het matras van het bed is ook erg belangrijk voor de warmte. Een pocketvering matras is perfect voor in de zomer. In dit matras zitten grotere ruimtes dan bij anderen en dat zorgt ervoor dat lucht er makkelijk door kan circuleren. Zo zal de warmte snel afgevoerd worden. Een matras van koudschuim is ook een aanrader om aan te schaffen.

Beddengoed

Het beste is om beddengoed te kiezen dat van katoen, bamboe of linnen is gemaakt. Andere stoffen houden vaak veel warmte vast en zijn dus niet ideaal voor in de zomer. Voor de zomer kan je beter kiezen voor lagere draadtellingen. Ben je iemand die in pyjama slaapt? Dan is het verstandig om geen pyjama’s te dragen van bijvoorbeeld zijde. Dan kan je beter voor katoenen stoffen kiezen. Deze stof ademt net als bij beddengoed beter.

Omgeving

Een airco zorgt natuurlijk voor genoeg koeling in de ruimte. Veel mensen vinden een airco niet fijn en krijgen last van de keel of hoofdpijn. Daarom kan je ook een ventilator aanschaffen. Deze maken wel wat meer geluid, maar zijn beter voor de keel en voor het hoofd. De ultieme tip is om een bak of kom met ijs voor de ventilator te plaatsen. Zo krijg je de ultieme koeling. Verder kan het ook helpen om alles overal open te zetten. Ook kan het helpen om de hele dag de gordijnen dicht te houden en de zon niet naar binnen te laten. Zo zorg je ervoor dat de algemene tempratuur in de ruimte lager blijft.

Apparatuur

Een telefoon, laptop of een tablet geven warmte af. In de zomer is slapen al moeilijk genoeg, dus is het handig om deze apparaten niet in de buurt te houden. Ook zorgt het licht van deze apparaten voor moeite om in slaap te komen. Verder kan je natuurlijk ook nog zo besparen op elektriciteit.

Routine voor slapen

Voor de algemene nachtrust is het beter om niet nog net voor het slapen gaan te gaan eten of drinken. Ook wordt afgeraden om dranken te nemen met alcohol. Ook is het verstandig om een snelle douche te nemen voor het slapen gaan. Een snelle douche zorgt ervoor dat je moe wordt en je lichaam afkoelt.