Andeko
Image default
Meubels

Alles wat je moet weten over Rolf Benz

Het merk Rolf Benz begon in 1958 als een exclusieve herenkledingzaak in het centrum van München, Duitsland. Toen het bedrijf begin jaren negentig uitbreidde naar Hongkong en New York, werd een lijn herenkleding toegevoegd die high-end was, maar betaalbaar genoeg voor een jongere klant. De lijn werd Rolf Benz genoemd en bleek zo populair dat het al snel de status van submerk ontgroeide. Tegenwoordig is Rolf Benz synoniem geworden met betaalbare luxe – het creëren van hoogwaardige ontwerpen tegen prijzen die de meeste klanten zich kunnen veroorloven.

Hoewel de mode-industrie zeer concurrerend is, zijn er niet veel merken die zich specialiseren in betaalbare luxe herenkleding. Hoewel andere merken dezelfde doelgroep hebben, is Rolf Benz erin geslaagd zijn eigen niche te creëren en zich te onderscheiden van de massa.

Wie is het?

Rolf Benz werd in 1926 geboren in het Zwabisch-Franse Woud in Zuid-Duitsland. Hij studeerde rechten, maar hield ook van mode. In 1946 begon hij in zijn geboortestad Ulm een kleine winkel in zijden dassen. Met slechts een paar honderd dassen in voorraad was de winkel meteen een groot succes. In 1951 had Rolf Benz genoeg geld gespaard om in Ulm een fabriek te openen voor de productie van zijn eigen dassen. Drie jaar later breidde hij zijn productlijn uit met sjaals, riemen en zakdoeken. In de volgende drie decennia werd Rolf Benz een van de toonaangevende modemerken in Duitsland. Toen Rolf Benz in 1981 overleed, liet hij een bedrijf achter dat was uitgegroeid tot een groot aantal kledingstukken en accessoires. Het bedrijf produceerde nu meer dan 70 verschillende producten per jaar en had meer dan 500 mensen in dienst.

De beginjaren

De beginjaren van het bedrijf waren een tijd van aanzienlijke groei en evolutie. In het begin van de jaren 1960 nam Rolf Benz zijn eerste eigen designteam in dienst. Zij werden belast met het creëren van innovatieve en trendsettende ontwerpen voor mannen en vrouwen en hun eerste opdracht was een nieuwe lijn handtassen. Dit was de eerste stap in de richting van uitbreiding die Rolf Benz uiteindelijk tot een van de toonaangevende modemerken zou maken. De eerste showroom van Rolf Benz werd in 1964 in München geopend en een jaar later opende het bedrijf zijn eerste winkel in Hamburg. Het bedrijf bleef zijn assortiment uitbreiden en in 1968 introduceerde het zijn eerste leren riemen en handtassen. Later werden sjaals voor mannen, riemen en handtassen van synthetische materialen en brillen geïntroduceerd. Ga naar Plaisier Interieur om de designmeubels te bekijken van Rolf Benz.

https://www.plaisierinterieur.nl/