Andeko
Image default
Marketing

Hoe schrijf ik een goede SEO pagina?

Google voert per dag ongeveer 3,5 miljard zoekopdrachten uit. Voor bedrijven zijn dit 3,5 miljard kansen om in aanraking te komen met een potentiële klant. Niet voor niets dat grote webshops en bedrijven er tegenwoordig alles aan doen om zo hoog mogelijk te scoren in de resultaten van Google. Een hogere positie betekent meer websitebezoeken en uiteindelijk ook meer conversies. SEO is een goede manier om de website van jouw website binnen Google te verbeteren. Een van de kernelementen van SEO is het schrijven van SEO pagina’s. Waarom zijn deze pagina’s zo belangrijk? En hoe schrijf je zo’n SEO pagina?

Waarom SEO pagina?

Het voornaamste doel van Google is om websites aan te bieden die het beste overeenkomen met de wensen van de bezoeker. Als jij bijvoorbeeld zoekt op ‘’rood overhemd’ zal Google allerlei websites weergeven waar ‘rood overhemd’ op voorkomt. Webshops die meerdere keren ‘rood overhemd’ op hun website hebben vermeld hebben hierbij een grotere kans om hoog te scoren aangezien dit beter overeenkomt met de zoekopdracht. Met het schrijven van SEO teksten houd je hier ook rekening mee. Je verwerkt in deze teksten verschillende zoekwoorden waarop veel gezocht wordt door jouw doelgroep. Hierdoor heb je een grotere kans om hoog te scoren bij een van de zoekopdrachten van jouw doelgroep.

Volgorde bij SEO pagina schrijven

Het schrijven van een SEO tekst gaat echter niet zomaar. De eerste stap is een zorgvuldig zoekwoordenonderzoek. Achterhaal welke zoekwoorden interessant zijn om je op te focussen. Belangrijke factoren om hierbij op te letten zijn het zoekvolume en de concurrentie. Zorg ervoor dat je zoekwoorden met gemiddeld zoekvolume en zo min mogelijk concurrentie. Er zijn verschillende programma’s te vinden die je hierbij kunnen ondersteunen. Nu je weet welke zoekwoorden voor jou interessant zijn kun je beginnen met schrijven. De inhoud van deze teksten is volledig aan jou zolang je de belangrijke zoekwoorden maar genoeg gebruikt. Je zult het resultaat van jouw SEO tekst echter niet gelijk terugzien in Google. Het duurt meestal even voordat bepaalde pagina’s een hogere positie hebben op diverse zoekwoorden.

Wil je ook betere SEO teksten schrijven? Dan kan een SEO cursus interessant voor je zijn. Online marketingbureau Buro 3 biedt een uitgebreide cursus aan.