Andeko
Image default
Gezondheid

Zorgverzekering flexmigranten

Heeft u voor een bepaalde tijd buitenlandse werknemers, ofwel flexmigranten, in dienst? Dan hebben zij voor deze periode een zorgverzekering nodig. Het afsluiten van een zorgverzekering vergt vaak nogal wat tijd en moeite. Daarbij houden veel zorgverzekeraars geen rekening met de speciale omstandigheden van flexmigranten. Om die reden heeft HollandZorg zich toegelegd op het verstrekken van zorgverzekeringen die afgestemd zijn op buitenlanders die tijdelijk in Nederland komen werken. De aanvraag verloopt bijvoorbeeld een stuk sneller en eenvoudiger en er zijn nog meer voordelen waar zowel u als werkgever, als uw werknemers baat bij hebben.

Verblijfsvergunning aanvragen

Voordat mensen die van buiten Europa komen een zorgverzekering aan kunnen vragen, moeten zij eerst een verblijfsvergunning aanvragen bij de gemeente. Dit geldt ook wanneer zij maar een paar maanden blijven. Eventuele gezinsleden die met de flexmigrant mee komen naar Nederland, moeten meeverzekerd worden. In sommige gevallen heeft de flexmigrant recht op zorgtoeslag buitenlander. Hierover kan meer informatie worden gevonden op de website van de Belastingdienst. Als werkgever kunt u bij HollandZorg gebruik maken van een werkgeversportaal. Hiermee heeft u altijd inzicht in de polis administratie van al uw werknemers. 

EHIC pas 

Wanneer bij HollandZorg een zorgverzekering afgesloten wordt, krijgt de verzekerde van ons een zorgpas met daarop alle belangrijke gegevens. Deze pas functioneert direct als EHIC kaart, wat staat voor ‘European Health Insurance Card’. Met deze kaart kan in heel Europa gebruik worden gemaakt van noodzakelijke medische zorg. De vergoeding die hiervoor ontvangen wordt kan per land anders zijn. Ook komt het voor dat bepaalde medische instanties niet bekend zijn met de EHIC kaart. In dit geval dienen de kosten voor de zorg worden voorgeschoten. Deze worden dan later alsnog vergoed. Neem voor al uw vragen over onze zorgverzekering gerust contact met ons op.

https://www.hollandzorg.com/