Andeko
Image default
Gezondheid

Hulp bij add volwassenen

Hulp bij ADD volwassenen

Als volwassene kan het lastig zijn om om te gaan met ADD. Daarom kan er hulp bij ADD volwassenen worden ingeschakeld. Het is een genetisch bepaalde concentratiestoornis, die vaak pas vrij laat bij een persoon wordt ontdekt. Dat is jammer, want hoe eerder je het weet, des te beter je er mee kan leren om gaan. Als volwassene kun je zeker hulp zoeken bij het omgaan met ADD. De hulp bij ADD volwassenen bestaat onder andere uit trainingen en gesprekken. Een training effectief omgaan met ADD kan enorm helpen bij het begrijpen van de werking van ADD en je brein en het omgaan in de praktijk met de concentratiestoornis.  Wat naast trainingen ook veel steun kan bieden is het praten met mensen. Dit kunne specialisten zijn, maar ook familie of vrienden. Het praten met mensen die dezelfde stoornis, ADD delen is misschien nog wel het meest hulpvol. Zij weten hoe het is en kunnen hun verhaal met je delen. Hier kan een hoop hulp bij ADD volwassenen uit gehaald worden.

 

Kenmerken van ADD

De meeste mensen komen erachter dat ze ADD hebben, doordat ze zichzelf herkennen in de kenmerken van de concentratie stoornis. Waarna natuurlijk met doktoren en specialisten testen worden uitgevoerd en de stoornis kan worden vastgesteld. De meest voorkomende kenmerken van ADD even op een rij:

–       Snel afgeleid

–       Uitstelgedrag

–       Gevoelig

–       Vergeetachtigheid

–       Slaapproblemen

–       Creativiteit

Aan het laatste kenmerk is te zien dat niet alles negatief is natuurlijk. ADD brengt ook creativiteit met zich mee, daarnaast ook inlevingsvermogen en ruimtelijk inzicht. In het begin is het moeilijk, de concentratiestoornis brengt een grote lading met zich mee. Ook voor omstanders kan het lastig zijn. Wanneer je goed leert omgaan met de stoornis, kan het een hoop voordelen geven. Zo kun je de sterke kanten naar voren laten komen en de minder sterke kanten van de concentratiestoornis onder controle krijgen.

https://www.add-coaching.nl/