Andeko
Image default
Dienstverlening

Therapie om te leren omgaan met woede en het doel daarvan

Woede wordt meestal geassocieerd met negatieve emoties en kan, als het niet wordt gecontroleerd, veel chaos in iemands leven veroorzaken en veel kapotmaken. Als je lijdt aan pijn, die is voortgekomen uit kwesties die te maken hebben met woede, kan het heel belangrijk zijn om een therapie te volgen waarbij je leert om om te gaan met woede. Er zijn vele opties voor zelfhulp en andere technieken voor het leren omgaan met woede beschikbaar, maar als je op zoek bent naar iets dat solide en concreet is, kan therapie echt de beste optie voor je zijn.

Aaron T. Beck, een beroemde psychiater, ontwikkelde in de vroege jaren ’70 een therapie om om te leren gaan met woede. Dit wordt nu aangeduid als cognitieve gedragstherapie of kortweg CBT. Beck werkte een aantal jaren met patiënten en zag positieve resultaten, maar het duurde wel even voordat het hielp. Hij wilde snelle resultaten behalen en besloot om een snellere en intensievere aanpak voor het leren controleren van woede te ontwikkelen.

Cognitieve therapie is een manier, die psychologen gebruiken om te helpen bepalen hoe mensen denken over en reageren op woede. De reacties worden dan gecategoriseerd en geanalyseerd en kunnen zo iemand helpen om zijn problemen omtrent woede te overwinnen. Deze vorm van therapie, die in feite praten als remedie gebruikt, kan een persoon helpen om de oorzaak van de kwesties omtrent woede beter te begrijpen. Zodra de patient een goed beeld heeft van wat woede is, kunnen er strategieën worden geïmplementeerd om een persoon te helpen controle over hun emoties te krijgen, meer controle te hebben over hun woede en zelfs grenzen te verleggen. Therapie voor het leren controleren van woede is beschikbaar voor iedereen, die van dit probleem af wil.

In therapie kan een persoon, die erg boos is, zijn emoties en gevoelens delen. Dit is een zeer belangrijk onderdeel van de therapie voor het leren controleren van woede omdat er vaak veel boosheid wordt opgekropt en dan later als woede eruit komt. De mogelijkheid hebben om met een niet-vooringenomen professional op dit gebied te kunnen praten, helpt om de negatieve emoties weg te nemen en biedt een positieve omgeving, waarin boosheid kan worden besproken.

Het algemene doel van therapie voor het leren controleren van woede is het verminderen en het beheersen van de psychologische en de fysiologische reacties, die een persoon gewoonlijk doormaakt bij het omgaan met een situatie, die de boosheid veroorzaakt. Het veranderen van de omgeving is een goede manier om deze situaties te verminderen, maar het is niet altijd mogelijk omdat een werkomgeving bijvoorbeeld niet kan worden veranderd. Het is niet altijd mogelijk om van een situatie af te komen, maar het is wel mogelijk om de reacties, die iemand heeft bij het omgaan met deze situaties, te veranderen. Therapie voor het leren controleren van woede biedt de hulpmiddelen voor een persoon om dit te kunnen doen.

Bezoek de website van Depsycholoog.nl

https://www.depsycholoog.nl/maastricht/